ΕΕ: Δικαστική νίκη επί της Apple – Ο αμερικανικός κολοσσός καλείται να πληρώσει 13 δισ. δολάρια!

Απόφαση-ορόσημο

Must Read

Η Apple έχασε την μεγάλη δικαστική της διαμάχη για φορολογικές υποθέσεις ύψους 13 δισ. ευρώ (14,4 δισ. δολαρίων), στην Ιρλανδία. Γεγονός πλέον που ενισχύει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξει τις ειδικές συμφωνίες που χορηγούν τα κράτη σε μεγάλες εταιρείες!

Το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, υποστήριξε απόφαση-ορόσημο του 2016, σύμφωνα με την οποία η Ιρλανδία παραβίασε τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων, παρέχοντας αθέμιτο πλεονέκτημα στην Apple, όπως σχολίασε το Bloomberg.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μια νίκη κατώτερου δικαστηρίου υπέρ της Apple θα πρέπει να ανατραπεί, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν λανθασμένα πως οι ρυθμιστικές αρχές της Επιτροπής είχαν κάνει λάθη στην αξιολόγησή τους. Η απόφαση αποτελεί ώθηση για την επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ Margrethe Vestager, η παρουσία της οποίας στις Βρυξέλλες πρόκειται να τελειώσει, μετά από δύο θητείες.

Το 2016, η Βεστάγκερ προκάλεσε οργή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όταν ασχολήθηκε με τις φορολογικές ρυθμίσεις της Apple. Ισχυρίστηκε ότι η Ιρλανδία παρείχε παράνομα οφέλη στην εταιρεία, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, τα οποία της επέτρεπαν να πληρώνει λιγότερους φόρους, από άλλες επιχειρήσεις στην χώρα. Η Ευρωπαία επίτροπος, διέταξε την Ιρλανδία να πάρει πίσω το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 2/4 των πωλήσεων Mac, παγκοσμίως. Τα χρήματα βρίσκονται σε λογαριασμό μεσεγγύησης, εν αναμονή οριστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This