Πιέσεις σε μέλη του Κογκρέσου να πείσουν τη Νότια Αφρική να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ

Ένα διπλωματικό τηλεγράφημα που στάλθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον αποκαλύπτει αυτές τις προθέσεις

Must Read

Το τηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ μεταξύ άλλων αναφέρει

“συνεργαστείτε αμέσως με νομοθέτες σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο, με κυβερνήτες και εβραϊκές οργανώσεις για να ασκήσετε πίεση στη Νότια Αφρική να αλλάξει την πολιτική της έναντι του Ισραήλ και να καταστήσει σαφές ότι η συνέχιση των τρεχουσών ενεργειών τους, όπως η υποστήριξη της Χαμάς και η ώθηση κατά του Ισραήλ και οι κινήσεις στα διεθνή δικαστήρια θα έχουν βαρύ τίμημα“.

Θυμίζουμε πωςστις 29 Δεκεμβρίου 2023, η Νότια Αφρική ενεπλάκη σε μια μεγάλη νομική μάχη με το Ισραήλ όταν υπέβαλε την αίτησή της στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η κατάθεση της αγωγής έγινε σχεδόν τρεις μήνες αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους.

Στην ουσία το δικαστήριο έπρεπε να διερευνήσει εάν το Ισραήλ διέπραττε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων μετά την επίθεσή του στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν στοχοποιήσει σχολεία, κατοικημένες γειτονιές, νοσοκομεία, τζαμιά και καταφύγια του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ απέρριψε και αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες λέγοντας πως πρόκειται για “συκοφαντία αίματος”.

Από την πλευρα του Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με τις κατηγορίες για γενοκτονία, αλλά προηγουμένως εξέδωσε μερική εντολή καλώντας το Ισραήλ να αποτρέψει οποιεσδήποτε πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα και να σταματήσει μια εισβολή στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This