Συνταξιούχοι: Αντί για αυξήσεις, 5 νέες μειώσεις στο εισόδημα

ΑΓΣΣΕ: «Η επίθεση στο εισόδημά μας δεν θα περάσει»

Must Read

«Οι φετινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν συγχρονίζονται με τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά και τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά ανερυθρίαστα στερούν και επιπλέον διαθέσιμο εισόδημα από τους συνταξιούχους. Η πρωτοφανής αυτή παλινδρόμηση σε “περιβάλλον Μνημονίων”, πέραν της μόνιμης αφαίμαξης με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, στα φάρμακα και το ηλεκτρικό, επιβεβαιώνεται με πέντε νέους τρόπους» αναφέρει η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) και αναλύει:

  1. Οι «αυξήσεις» του 2025 θα είναι κατώτερες του τρέχοντος (επίσημου) πληθωρισμού (2,2%-2,5% με πληθωρισμό άνω του 3% φέτος), ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων χρόνων (αναπροσαρμογή κατά 50% επί του ΑΕΠ και μόλις κατά 50% επί του πληθωρισμού). Αυτό αποτελεί την πρώτη κρυφή μείωση, αφού εγκαταλείπεται η αύξηση των συντάξεων στο ύψος του μέσου μισθού.
  2. Για τρίτη χρονιά περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι δεν θα λάβουν καμία αύξηση με την απαράδεκτη «νομοθετική ρύθμιση» της προσωπικής διαφοράς (900.000 το 2023 και 750.000 το 2024).
  3. Ακόμα μία χρονιά δεν προβλέπεται καμία αναπροσαρμογή στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες προβλέφθηκαν (και καταβλήθηκαν οι αναλογούσες εισφορές) προκειμένου να ενισχύουν το εισόδημά μας και όχι για να αποτελούν πεδίο μόνιμης κρατικής επιδρομής επί των οικονομικών μας.
  4. Δεν τιμαριθμοποιείται η φορολογική κλίμακα, με αποτέλεσμα οι κατώτερες του πληθωρισμού αναπροσαρμογές και «αυξήσεις» να εξαϋλώνονται από την Εφορία. Επιπλέον, καμία αναφορά δεν υπήρξε για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ) η οποία επιβάλλεται εφ’ όλου του ποσού (300 ευρώ και πάνω για τις επικουρικές και 1.400 ευρώ και πάνω στις κυρίες).
  5. Ταυτόχρονα (Σεπτέμβριος 2024) η κυβέρνηση προχωρά σε «γενναίες» αυξήσεις σε 800 φάρμακα ευρείας χρήσης, επιτρέποντας στις φαρμακοβιομηχανίες «να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» μας.

«Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) θεωρεί ότι οι εφετινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν παρακολουθούν τις κυβερνητικές θριαμβολογίες περί «ανάπτυξης» και «δημιουργίας πλούτου» αλλά, δυστυχώς, συγχρονίζονται με τις χειρότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και με τις πολιτικές που υπαγόρευαν η τρόικα και οι δανειστές.

Η ΑΓΣΣΕ καλεί τις Οργανώσεις-Μέλη της σε εγρήγορση. Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους της θα καθορίσει τα επόμενα βήματα και τους τρόπους αντίδρασής της. Η επίθεση στο εισόδημά μας δεν θα περάσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This