Ο Μπλίνκεν ανησυχεί για την Ευρώπη: «Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα τους ιρανικούς πυραύλους»

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ως τιμωρία

Must Read

Βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν έλαβε ως ενίσχυση η Ρωσία, τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει κατά της Ουκρανίας και όχι μόνο, σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος, μάλιστα, έκανε λόγο για «απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας (έως 120 χιλιομέτρα) και επισήμανε ότι η Ρωσία έχει ήδη παραλάβει φορτία αυτών των πυραύλων από τους Ιρανούς και είναι πολύ πιθανόν να τούς χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες στην Ουκρανία. Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, με αφορμή την αποστολή από μέρους τους βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις της Δύσης.

Ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως «απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη», σημειώνοντας ότι η συνεργασία του Ιράν με τη Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο, και ειδικά η προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία, αποτελεί μια νέα διάσταση στην ήδη έντονη σύγκρουση, με σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις. Υποστήριξε δε ότι η Ρωσία μοιράζεται τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων, και για πυρηνικά ζητήματα.

Σημειώνεται πως, αν και διαθέτει δικό της οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων, η προμήθεια ιρανικών πυραύλων επιτρέπει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει περισσότερους από τους δικούς της πυραύλους για στόχους μακριά από τη γραμμή του μετώπου. Αυτή η νέα δυνατότητα ενδέχεται να ενισχύσει τις ρωσικές επιθέσεις, αυξάνοντας την πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις και εντείνοντας τις ανησυχίες για τη διάχυση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This