Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό Έλληνα από Τούρκους αστυνομικούς στο Τελωνείο των Κήπων

Είχε διαταχθεί στις 22 Ιουνίου 2024 από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική εξέτασή του

Must Read

Η αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για το περίεργο συμβάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο Τελωνείο των Κήπων, υποστηρίζει πως ο 36χρονος Έλληνας πολίτης που πυροβολήθηκε από Τούρκους αστυνομικούς κρατούσε μαχαίρι, δεν σταμάτησε σε έλεγχο και κινήθηκε απειλητικά.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «ο 36χρονος Έλληνας οδηγός οχήματος, κάτοικος Δωροθέας Αλμωπίας, με το όχημά του μετέβη μέσω της Εγνατίας Οδού στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στους Κήπους, μη συμμορφούμενος ως όφειλε με τις φωτεινές πινακίδες και τις άλλες ενδείξεις που οδηγούν στο ορθό σημείο Διαβατηριακού-αστυνομικού ελέγχου των αυτοκινήτων που βγαίνουν από τη χώρα.

Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξήλθε γρήγορα από τη λωρίδα εισόδου των οχημάτων του Σημείο Συνοριακού Ελέγχου Κήπων χωρίς να προκαλέσει φθορές και κινήθηκε προς Τουρκία. Έλληνες αστυνομικοί του ΤΔΕ Κήπων μετέβησαν άμεσα με περιπολικό για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και οι σκοποί του Στρατού στην οριογραμμή της Γέφυρας που συνδέει τις δύο χώρες, τους ενημέρωσαν ότι το όχημα κατευθύνθηκε προς το τουρκικό τελωνείο.

Κατόπιν επικοινωνίας με την τουρκική υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων έγινε γνωστό ότι το όχημα κατευθύνθηκε για να πραγματοποιήσει είσοδο στην Τουρκία χωρίς να σταματήσει για να ελεγχθεί από την τουρκική Αστυνομία και τους Τούρκους τελωνειακούς υπαλλήλους. Ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε σταματημένο φορτηγό στο σημείο ελέγχου.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το όχημα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Τούρκων αστυνομικών κρατώντας ένα μαχαίρι (μαχαίρα κρεοπωλείου, κοπής κρεάτων), οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πυροβολώντας τον στο πόδι, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει το δράστη από το να συνεχίσει να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Επίσης, ο δράστης ενώ κινείτο επί τουρκικού εδάφους και πριν φτάσει στο σημείο συνοριακού ελέγχου Υψάλων, προσέκρουσε σε μοτοσικλέτα και συνέχισε την πορεία του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του μοτοσικλετιστή που είναι Τούρκος πολίτης.

Σημειώνεται ότι στον δράστη είχε διαταχθεί στις 22 Ιουνίου 2024 από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική εξέτασή του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.»

Οσμή προβοκάτσιας

Μια ακόμη ενορχηστρωμένη πρόκληση από την Τουρκία είναι σε εξέλιξη. Με οσμή νέας προβοκάτσιας από την Άγκυρα ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης κάνει λόγο για σοβαρό επεισόδιο στο τελωνείο των Κήπων με έναν Έλληνα να κρατείται τραυματισμένο από πυροβολισμούς της τουρκικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση θυμίζει εν πολλοίς τον τραυματισμό Έλληνα συνοριοφύλακα στο Σουφλί από πυρά προερχόμενα από την γειτονική χώρα και την προσπάθεια απόκρυψης του συμβάντος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στην ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης αναφέρεται διαρρήδην πως «το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της Ελλάδας ενώ προσκλήθηκε στο Κυβερνείο μας ο Έλληνας Πρόξενος και ενημερώθηκε αναλυτικά».

Η απόπειρα συγκάλυψης, λοιπόν, από το Μαξίμου δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση όπως στην περίπτωση της παρ’ ολίγον δολοφονίας του συνοριοφύλακα από Τούρκους στο Σουφλί.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης

«Στον ενδιάμεσο χώρο, όπου βρίσκεται η Πύλη του Τελωνείου στα Ύψαλα και την Πύλη του Ελληνικού Τελωνείου, Έλληνας οδηγός οχήματος χτύπησε και τραυμάτισε έναν οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος ήταν Τούρκος υπήκοος, και αργότερα μπήκε στον χώρο από την αντίθετη κατεύθυνση και χτύπησε φορτηγό με ξένη πινακίδα στην είσοδο ακτίνων Χ μπροστά από την πλατφόρμα κυκλοφορίας του φορτηγού. Ενώ προσπαθούσε να περάσει από το πλάι του οχήματός του, το φορτηγό προσέκρουσε στο όχημα και στις μπάρες και σταμάτησε.

Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος κατέβηκε από το όχημά του και με κοπτικό εργαλείο στο χέρι πήγε προς τους αστυνομικούς μας. Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν προειδοποιητικά 2 φορές στον αέρα και αφού το άτομο δεν συμμορφώθηκε, ακινητοποιήθηκε πυροβολώντας το στο δεξί του πόδι.

Ο κρατούμενος Έλληνας υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μολονότι δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του τραυματία συμπολίτη μας, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μεταφέρουμε τις ευχές μας στον πολίτη μας να γίνει σύντομα καλά.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνείο μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις.»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This