Το Αυτοδιοίκητο και η παγκόσμια σημασία του Αγίου Όρους: Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί, μην πειράζετε το Περιβόλι της Παναγίας!

Must Read

Οι αρχηγοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ευρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Άγιον Όρος. Τί αλήθεια σχεδιάζουν; Μήπως τη μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδας; Μήπως σχεδιάζουν να εκδιώξουν από το Άγιον Όρος όσους θέλει το ΝΑΤΟ και η Δύση που αυτή τη στιγμή πολεμά στο πρόσωπο της Ρωσίας όλη την Ορθοδοξία και όλη τη Χριστιανοσύνη;

  • Γιώργος Παύλος, καθηγητής ΔΠΘ

Είναι σε όλους πλέον γνωστό και σαφές ότι η ελίτ της παγκοσμιοποίησης θέλει να αλλάξει τα πάντα. Να καταργήσει την ιστορία, τη δημοκρατία και τον άνθρωπο και να τα ξανακτίσει στο όνομα της τεχνητής νοημοσύνης και του μετανθρωπισμού.

Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα η αιχμή του δόρατος για την πολτοποίηση ανθρώπων, λαών, εθνών, πολιτισμών, θρησκειών και ό,τι άλλο μας έχει κληροδοτήσει η ιστορία μέχρι σήμερα. Η ελίτ που ηγείται του ΝΑΤΟ θέλει να προλάβει να εξαλείψει κάθε τι που μπορεί να της σταθεί εμπόδιο στην επερχόμενη από την ίδια δυτική παγκόσμια δικτατορία.

Ο παπισμός και ο Πάπας είναι το κέντρο και το μέσο για την παγκόσμια κυριαρχία του δυτικού και γερμανικού φυλετισμού, ρατσισμού και ναζισμού. Σταυροφορίες, αποικιοκρατία, παγκόσμιοι πόλεμοι, δεν είναι άλλο από το όνειρο της άρρωστης και παπικής Δύσης να ελέγξει όλη την γη, τον ουρανό, τη θάλασσα, την ξηρά και τις ηπείρους.

Αυτό το εξηγεί πλήρως ο Άγγλος ιστορικός Άρλοντ Τόηνμπυ. Πως το δυτικό πνεύμα εκδιώκει όλους τους ιστορικούς πολιτισμούς από τις πατρίδες των, Κίνα, Ινδία, Ορθόδοξες χώρες, αραβικό κόσμο και ούτω καθεξής. Διότι αφού ανέπτυξε τη δυτική τεχνική και τεχνολογία, όλος ο κόσμος ανήκει στη Δύση, ήπειροι, ξηρά, θάλασσα, ουρανός. Όλα πρέπει να αξιοποιηθούν με τη δυτική επιστήμη και τεχνολογία. Άρα η γη και οι πατρίδες των ιστορικών λαών και πολιτισμών δεν ανήκουν στους ανθρώπους αλλά στους παγκόσμιους τραπεζίτες και την παγκόσμια δικτατορία που ετοιμάζεται με μεγάλη βία.

Προφανώς, το μεγάλο εμπόδιο σε αυτό το σατανικό σχέδιο είναι η Ορθόδοξη πίστη και ο Ορθόδοξος πολιτισμός. Γι᾽ αυτό και το Άγιον Όρος, η ιστορική ρωσική Ορθοδοξία του Κιέβου, αλλά και η Παλαιστίνη των Αγίων Τόπων πρέπει να υποταχθούν στον οικουμενισμό και τον παπισμό. Δηλαδή στη δυτική γερμανική αυτοκρατορία που στήνεται σήμερα με τον μετανθρωπισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο αλάθητος Πάπας αφού εκδίωξε από τη Δύση τον Χριστό και την Εκκλησία Του τώρα θέλει να εκδιώξει τον Χριστό και την Ορθοδοξία από το Άγιον Όρος, τη Ρωσία και όλο τον κόσμο. Έτσι ετοιμάζεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ο οποίος θα καταστρέψει τα πάντα και θα αφανίσει την ανθρωπότητα που θα επιβιώσει από τη δικτατορική δολοφονία των ανθρώπων, μέσω τεχνητών πανδημιών, εμβολίων και επιβαλλόμενης πείνας.

Σαφώς το Άγιον Όρος και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν μπορεί να μείνουν έξω από τα σχέδια της Νέας Τάξης που θέλει να τα υποτάξει όλα και να τα χειραγωγήσει. Διότι όσο υπάρχει ζωντανή Ορθοδοξία δεν καταλύεται η δημοκρατία και ο άνθρωπος. Το Άγιον Όρος είναι ο τόπος ενότητας εν Χριστώ όλου του ανθρωπίνου γένους. Το Άγιον Όρος δεν ανήκει στους Έλληνες και στο ελληνικό κράτος. Ανήκει στον Χριστό και την Παναγία, όπως και όλη η Ελλάδα, όλοι οι Ορθόδοξοι λαοί και όλος ο κόσμος.

Σαφώς το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τελεί εν αιχμαλωσία, ποδηγετείται να υπηρετήσει τη Νέα δυτική Τάξη και με τη δυτική πίεση και εξουσία στρέφεται εναντίον του εαυτού του και όλης της Ορθοδοξίας. Σαφώς δεν συμφωνούμε με πολλές ιδέες, είτε της Εσφιγμένου είτε του ζηλωτισμού είτε του αποτειχισμού.

Όμως κανένας Ορθόδοξος Πατριάρχης και κανένα Ορθόδοξο μοναστήρι δεν μπορούν να συνεργήσουν στην επιχειρούμενη κατ᾽ ουσίαν κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι ο ιστορικός θεματοφύλακας της ελευθερίας των Ορθοδόξων εκκλησιών απανταχού της γης, αλλά επ᾽ ουδενί είναι ο Πάπας της Ανατολής.

Το μαρτυρικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι το Βατικανό της Ανατολής αλλά ο ιστορικός μάρτυρας και φύλακας της απανταχού Ορθοδοξίας. Εάν η Ελληνική Αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιηθούν για την επιβολή όποιας δήθεν εκκλησιαστικής τάξης θα είναι η απαρχή πρωτόγνωρων αναταραχών στην περιοχή μας με παγκόσμιο όμως αντίκτυπο, καθώς πολλοί Ορθόδοξοι λαοί έχουν ιστορικά δικαιώματα στο Άγιον Όρος.

Οι αρχηγοί των ελληνικών Ενόπλεων Δυνάμεων θα πρέπει να αναχθούν στην ιστορική τους ευθύνη να προστατέψουν πρωτίστως τα ελληνικά σύνορα σε ξηρά και θάλασσα και όχι να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των δυτικών ελίτ για την πλήρη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου προκειμένου η Δύση να καταβάλει τη Ρωσία, κάτι το οποίο είναι και ο κύριος δυτικός σκοπός από την εποχή του Χίτλερ, και ακόμη παλαιότερα, από την εποχή του Ναπολέοντος. Εξάλλου, ιστορικά γνωρίζουμε ότι αν σώθηκε η αμερικανική Επανάσταση από την αγγλική και γαλλική αποικιοκρατία, αυτό οφείλεται στην στάση του Τσάρου να θεωρήσει εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσίας οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στις ΗΠΑ από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν.

Το Άγιον Όρος είναι μοναδικό φως και παρηγοριά στον σύγχρονο κόσμο. Είναι μοναδικό και οικουμενικό θεραπευτήριο του πάσχοντος, διωκόμενου, εγκαταλελειμμένου και θλιμμένου συγχρόνου ανθρώπου. Η όποια αστυνομική ή στρατιωτική παρέμβαση στο Όρος από το αντίχριστο και ανθελληνικό κράτος θα είναι η τελική βολή στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η παρούσα κυβέρνηση περισσότερο από τις προηγούμενες μολύνει και διαλύει τα πάντα. Τώρα έχει αναλάβει να διαλύσει το Άγιον Όρος, όλον τον Ελληνισμό, όλη την Ορθοδοξία. Το Άγιον Όρος είναι μέχρι σήμερα η εναπομείνασα ελεύθερη οικουμενική Ρωμανία. Δεν είναι ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους, το οποίο με όλες τις κυβερνήσεις του μετά τα μνημόνια, και ιδίως με τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκδιώκει τους Έλληνες και τον Χριστό από την Ελλάδα και την ιστορία.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι πατέρας, Δεν είναι ούτε στρατιωτικός ούτε πολιτικός ούτε δικαστικός. Είναι πατέρας. Ας φυλάξει το Άγιον Όρος από τη Νέα Τάξη. Ας δείξει αγάπη, επιείκεια και ανοχή και ας μην θέλει να επιβληθεί βίαια. Η βία φέρνει βία και ο διάβολος αποκτά εξουσία στα ανθρώπινα. Οποιαδήποτε βίαιη παρέμβαση στο Άγιον Όρος θα δημιουργήσει παγκόσμια θύελλα και τρκυμία, ακριβώς λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του Αγίου Όρους και του Καταστατικού Χάρτη του. Ίσως κάτι τέτοιο μας φέρει πιο κοντά στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Σαφώς η Μονή Εσφιγμένου κάνει πολλά λάθη και επιδεικνύει ένα φανατισμό που δεν συνάδει με το Ορθόδοξο ήθος. Όμως και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τα λάθη του δίδει δικαιώματα και σκανδαλίζει τους έχοντες ιερό ζήλο άνευ σοφίας. Πολλοί μοναχοί στο Άγιον Όρος, αλλά και αλλού, ασκούν σκληρή κριτική στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη διάπραξη σοβαρών σφαλμάτων που προκαλούν τους ορθοδόξους που επιθυμούν να ακολουθούν με συνέπεια την Πατερική παράδοση της Εκκλησίας. Ας μην ξεχνάμε και τα παλαιότερα τα γεγονότα με τους Κολυβάδες. Πρέπει με ειρήνη και επιείκεια να λυθούν τα προβλήματα.

Η ίδρυση νέας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου σε αντικατάσταση της παλαιάς είναι ιστορικό λάθος του Πατριαρχείου. Εν τέλει, ως Ορθόδοξοι που πιστεύουμε στον Χριστό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Χριστό με τον Πάπα ή όποιον άλλον άνθρωπο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This