Ο Γιάννος την πάτησε με τις γαλλικές φρεγάτες, αλλά νέοι επιχειρηματίες είναι τυχεροί και επενδύουν εκατομμύρια στην Ελλάδα του Κυριάκου

Must Read

To μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αυτό που προφανώς δεν ξέρουν παρά ελάχιστοι είναι αν το μήλο μιας τυχαίας, ας την ονομάσουμε “Μ” μηλιάς πέφτει κάτω από άλλη μηλιά, ας την ονομάσουμε μηλιά “Σ” η οποία δεν είναι καν διπλανή στη…”γειτονιά” των μηλιών.

  • του Γιάννη Ντάσκα

Ίσως βέβαια οι πολλοί να είναι απασχολημένοι με τη δίκη του Γιάννου και την τρομακτική, δηλαδή μηδενική δημοσιότητα… Μπορεί να τρέχουν οι άνθρωποι σε άλλες πηγές αλαφιασμένοι και απορημένοι γιατί οι υπουργάρες που κόπτονταν απο κούνια για το δημόσιο χρήμα και κατήγγειλαν την διαφθορά του “αρχιερατικού”καθεστώτος ήπιαν το …αμίλητο νερό για τη δίκη αυτή.

Αφορά τη γαλλική εταιρεία και μίζα 2,5 εκατ. που βρέθηκαν, όπως προέκυψε στη δίκη σε ελβετικό λογαριασμό του ζεύγους Παπαντωνίου.

Στέλεχος της ελβετικής αυτής εταιρείας είχε δηλώσει παλαιότερα στον Τύπο ότι η εταιρεία του έχασε  “δουλειά” στην Ελλάδα γιατί οι αντίπαλοι δωροδόκησαν ψηλά και η δική του εταιρεία, η “Θαλής” πιο χαμηλά.

Προφανώς αναφέρονταν, σε άλλη δουλειά γιατί πιο ψηλά απο το Γιάννο ήταν μόνο ο “αρχιερέας”, ο οποίος όμως, όπως μας έγραψε μόλις προχθές εφημερίδα που στηρίζει φανατικά τον… Κυριάκο, ο αρχιερέας ήταν μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.

Άρα κάτι σαν Βενιζελοκαποδίστριας… Άρα αποκλείεται να έλεγε αλήθεια αυτός ο Ζοσράν… Αφήνουμε που για να φτάσει στον “αρχιερέα” θα έπρεπε να περάσει ένα γρανιτένιο τείχος εντιμότητας απο πάρα πολλούς ογκόλιθους ανάμεσα στους οποίους εμείς διακρίναμε τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, εκείνον τον κοντό που έμενε απο Δευτέρα-ως Παρασκευή στο Κερατσίνι φτωχός και τα Σαββατοκύριακα στην Πολιτεία, και μπαινόβγαινε με την πιο ακριβή μάρκα αυτοκινήτου και μια ξανθιά συνοδηγό, όχι και τόσο ήσυχη τα βράδια…

Ο Εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης έκανε την έκπληξη στη δίκη του Γιάννου και της συζύγου του. Ολοι περίμεναν ότι απο την στάση του θα αναγνώριζε την ευδιάκριτη και απο τον… Άρη (τον πλανήτη όχι της Θεσσαλονίκης) αθωότητα του Γιάννου. Εκείνος πρότεινε την ενοχή και του ιδίου και της συζύγου του.

Λέγεται και ελέγχεται για την ακρίβειά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με την υπόθεση του Γιάννου για τον εξής λόγο. Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο. Ένας απο τους Νομικούς συμβούλους του Κράτους είδε ότι υπήρχε δίκη και ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν είχε ζητήσει την παράσταση του Κράτους. Δηλαδή του Κυριάκου, ο οποίος ταυτίζεται με κάθε έννοια σωστού και μη πελατειακού Κράτους.

Υπολογίζοντας ο Νομικός σύμβουλος του Κράτους τις προθέσεις του Κυριάκου να μην χαριστεί στο Γιάννο ζήτησε αναβολή για να παραστεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Και έτσι η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη με την συμμετοχή και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Προφανές είναι οτι ο Κυριάκος θα ήθελε-καθώς δεν χαρίζεται σε τίποτα διεφθαρμένο και πελατειακό- να πάει και να καταθέσει μάρτυρας στη δίκη και να πει ότι η κ.Γιάννου (η Γιάννενα δηλαδή…) άνοιξε λογαριασμούς στην Ελβετία στις 20 Σεπτεμβρίου του 2002. Εκείνη την ημέρα υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών από την εταιρεία αυτή, δηλ. την “Θαλής”.

Να μιλήσει (ο Κυριάκος αν πήγαινε μάρτυρας) για τον συγκατηγορούμενο του ζεύγους κ.Μπαρ ο οποίος είχε διευθυντική θέση σε τράπεζα του επιχειρηματία Λάτση στην Ελβετία, μέσω της οποίας πήγαν και ήρθαν τα χρήματα αυτά, εν αγνοία προφανώς του επιχειρηματία αυτού.

Να πει ακόμα (ο άτεγκτος Κυριάκος) ότι αυτή η μίζα που δικάζεται τώρα δεν έχει σχέση με το 1,5 εκατομ. που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομα του Γιάννου και της κ.Γιαννου.

Να μιλήσει (ο Κυριάκος) και για τον επιχειρηματία Μπεκατο το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πολύ στην υπόθεση αυτή για το ποιος και που και γιατί και πως και πότε διακίνησε τα χρήματα.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αυτής της γαλλικής εταιρείας με τις μίζες δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη γιατί είχε την τύχη του…Μαυρίκου. Δηλαδή εκείνου του άλλου επιχειρηματία που περιέργως σκοτώθηκε μέρα μεσημέρι χωρίς καμία φανερή αιτία στην επίπεδη… Αττική Οδό. Σκοτώθηκε το 2012Άρα δεν μπορεί να μιλήσει… Όπως δεν μπόρεσε και ο Μαυρίκος… Κι αυτός στο… ίσιωμα της Αττικής Οδού πέθανε…

Θα μπορούσε ο Κυριάκος να τα πει αν προλάβαινε να καταθέσει μάρτυρας. Και αν τον καλούσε φυσικά το δικαστήριο. Δεν πρόλαβε όμως. Είχε τη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και έπρεπε να μιλήσει για τις δικές του φρεγάτες “Μπελαρά”. Κι αυτές γαλλικές. Και μίλησε για την ανάγκη να τις πάρει η Ελλάδα.

Κι ο Γιάννος για ανάγκη μίλησε, αλλά εκείνος, όπως θα έλεγε ο Κυριάκος αν πήγαινε στη δίκη μάρτυρας, δεν ήταν καθαρός και την ίδια ημέρα της υπογραφής άνοιγε η σύζυγος (μερικοί άνθρωποι την έχουν πατήσει από άτακτες συζύγους) λογαριασμούς στην Ελβετία και έμπλεξε και την τράπεζα ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ, η οποία φυσικά και δεν υποψιάστηκε τίποτα.

Τα είπε ο νομικός Σύμβουλος του Κράτους όμως αυτά όλα και είναι η επίσημη θέση του κράτους μας στη δίκη αυτή με τις μίζες απο τις γαλλικές φρεγάτες.

Ο Κυριάκος ήταν αισιόδοξος στη Διεθνή Έκθεση και μίλησε για τις επενδυτικές προοπτικές που έχει η Ελλάδα και για τους νέους που γυρίζουν στην πατρίδα και πάνε από το καλό στο καλύτερο. Μπορεί πολλοί αυτά να μην τα ξέρουν. Ίσως και οι περισσότεροι. Τα ξέρει όμως ο Κυριάκος. Ο πατέρας Κυριάκος που αγωνιά για τα παιδιά του και για όλους τους νέους.

Και βλέπει με χαρά π.χ. έναν νέο που έχει ακριβώς το ονοματεπώνυμο του αδελφού της φίλης του γιου του να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Και όχι κολλημένος στο Δημόσιο μόνο. Και στον ιδιωτικό τομέα. Και το πάντρεμα ακόμα καλύτερο.

Αυτός με το ίδιο ονοματεπώνυμο κατάφερε όπως εγράφη να είναι με μια εταιρεία και άλλους μαζί ένας “νέος πάροχος στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, που διεξάγονται στο διαδίκτυο, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης τόσο για εγχώριους όσο και διεθνείς παίκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Ντζανάτο, άναψε το “πράσινο” φως για την αδειοδότηση της Exoplay Limited, αφού είχε προηγηθεί το αίτημα που υπέβαλε η εταιρεία, πριν μερικούς μήνες, ενώπιον της εποπτεύουσας αρχής.

Μετά την ολοκλήρωση του ενδελεχούς ελέγχου για την εξακρίβωση ότι εκπληρώνει τα απαραίτητα κριτήρια, η Exoplay Limited, που εδρεύει στην Μάλτα, έλαβε άδεια τύπου 2, η οποία δίνει τη δυνατότητα της νόμιμης διεξαγωγής παιχνιδιών live casino και RNG/Slots στο διαδίκτυο. Πλέον, καλείται, μέσα στο επόμενο διάστημα,  να καταβάλλει στην ΕΕΕΠ, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, στο οποίο ανέρχεται το τίμημα για την απόκτηση  άδειας τύπου 2….

Μην τα κλαίτε τα εκατομμύρια που έδωσαν οι επενδυτές αυτοί διότι αυτή η “αγορά” των τυχερών παιχνιδιών (θεέ μου σχώρα μας…) έχει τζίρο δεκάδες δις ευρώ το χρόνο…

Μάλιστα προχθές έδινε ένας συνέντευξη και έλεγε ότι πρέπει να σταματήσει ο εθισμός διότι σε δυο ημέρες παίζει το μισθό του και καταστρέφει την οικογένειά του…

Ο νέος με το ίδιο ονοματεπώνυμο δεν κάνει φυσικά μόνο αυτή την επένδυση μαζί με τους άλλους.

Όπως έγραψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μαζί με έναν ακόμα επενδυτή είναι σε μια  “ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ” να αποκτήσουν ως νέοι μέτοχοι αυτή την εταιρεία που έχει αξία 50 εκατομμύρια. Και θα την αποκτήσουν γιατί έχει ανεκτέλεστο έργο με το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ύψους 80 εκατομμυρίων και είναι όλα καλά και θα λάβει τραπεζικό δανεισμό.

Βλέπει λοιπόν και ο Κυριάκος και όλοι μας ότι όταν οι νέοι έχουν προσόντα και ταλέντο είναι και… τυχεροί δουλειές υπάρχουν και μάλιστα εκατομμυρίων και με τραπεζικό δανεισμό…

Αυτά να τα σκεφτούν οι μίζεροι (που θα έλεγε και ο Άδωνης) που λένε ότι οι τράπεζες όχι μόνο δεν βοηθούν τους νέους επιχειρηματίες, αλλά δεν δίνουν ούτε του αγγέλου τους νερό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Γιάννος την πάτησε με τις γερμανικές φρεγάτες που έγερναν, όχι τις γαλλικές. Απ’ το αντιπολιτευτικό σας μένος, που παραπέμπει σε “Αυριανιστή” διαστρεβλώσατε τα δεδομένσ. Αφερέγγυος πάντα…

    • Ναι τα δεδομένα είναι ότι μ αυτήν την κυβέρνηση δεν έχουμε αεροπορία στρατού μιας κ πνίγηκε το στεφανοβικειο όπως επίσης μ αυτήν την κυβέρνηση πήραν φωτιά τα πυρομαχικά στην Αγχίαλο μιας κ δεν είχε γίνει αποψίλωση όπως επίσης μ αυτήν την κυβέρνηση πήραμε ραφαλ κ Μπελαρα με μηδέν κατασκευαστικό κ βιομηχανικό έργο όπως επίσης θα πάρουμε κ f 35 τα οποία είναι τέλεια για το ΝΑΤΟ κ παντελώς άχρηστα για μας για πολλούς λόγους αλλά στις μπανανίες έτσι συμβαίνει…….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Τρικκαίων: Ακατάλληλο το νερό σε δύο χωριά

Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΤ ενημερώνει τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Πρίνου και Γενεσίου στη Δ.Ε. Κόζιακα πως το...

More Articles Like This