Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox προσφέρεται να οργανώσει το δεύτερο ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τραμπ – Χάρις

Must Read

Η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις πρότεινε στον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα τους, μετά την πρώτη αναμέτρησή τους στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εκστρατείας της.




 

Επικρίνοντας την εμφάνιση του πρώην προέδρου, η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία της κυρίας Χάρις διαβεβαίωσε ότι «η αντιπρόεδρος είναι έτοιμη για δεύτερο (τηλεοπτικό) ντιμπέιτ. Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ;».

 

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο προτιμά η αμερικανική δεξιά, γνωστοποίησε πως ήδη πρότεινε να οργανώσει αυτό δεύτερη τηλεμαχία, τον Οκτώβριο, με επιστολές που απηύθυνε στις εκστρατείες των δύο υποψηφίων αμέσως μετά την πρώτη εκπομπή, η οποία προβλήθηκε από το ανταγωνιστικό ABC.

Ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο debate Τραμπ-Χάρις – Όλα όσα συζητήθηκαν

Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας προσέλκυσε -όπως ήταν αναμενόμενο- το debate  που φιλοξενήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του ABC, ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό γεγονός, που ξεκίνησε με την χειραψία των δύο προεδρικών υποψηφίων, παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ σύντομα ακολούθησαν χαμόγελα σφιγμένα, κινήσεις με ένταση, μπηχτές και ειρωνείες.

 

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στο κόστος ζωής στις ΗΠΑ. Θεωρείτε ότι το κόστος ζωής σήμερα είναι καλύτερο από ότι τέσσερα χρόνια πριν;

Χάρις: Δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση και άρχισε να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της και τι σκοπεύει να κάνει για την οικονομία, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατηγόρησε τον Τραμπ για την πανδημία και την κατάσταση στην δημόσια υγεία. Θεώρησε το πρόγραμμα Τραμπ επικίνδυνο για την αμερικανική οικονομία.

Τραμπ: Επιτέθηκε κόντρα στην κυβέρνηση Μπάιντεν – Χάρις για τον πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος ζωής, ενώ το συνδύασε με την παράνομη μετανάστευση που έχει διαλύσει τους μισθούς αλλά και την ασφάλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αντέδρασε λέγοντας πως έκανε μία υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας και παρέδωσε μία χώρα με πολύ καλύτερη οικονομία από οτι παρέλαβε. Ο Τραμπ υπερασπίστηκε το πρόγραμμα του λέγοντας ότι έχει εγκριθεί από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους.

Επιβολή δασμών στην Κίνα κι αλλού

Τραμπ: Υπερασπίστηκε την πολιτική του επιβάλει δασμούς στην Κίνα και αρνήθηκε ότι η συγκεκριμένη δασμοί ενίσχυσαν τον πληθωρισμό. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν άφησα το μεγαλύτερο πληθωρισμό στην ιστορία των ΗΠΑ. Και εάν ο Μπάιντεν διαφωνούσε με την πολιτική των κυρώσεων, θα έπρεπε να τις ακυρώσει. Δεν το έκανε.

Χάρις: Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι πούλησε μικροτσίπ στην Κίνα με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο στρατός της και να τεθούν σε κίνδυνο οι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι έδωσε συγχαρητήρια στον κινέζο πρόεδρο Σι για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ θεώρησε ότι η Κίνα ευθύνεται για την πανδημία!

Τραμπ: Διέψευσε την Χάρις, λέγοντας ότι η Κίνα αγόρασε τα μικροτσίπ από την Ταϊβάν και όχι από τις ΗΠΑ, καθώς η παραγωγή μικροτσίπ στην είπα είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Εκτρώσεις

Τραμπ: Κατηγόρησε συγκεκριμένους δημοκρατικούς κυβερνήτες ότι επέτρεπαν ακόμα και την δολοφονία παιδιού μετά τη γέννηση, και γι’ αυτό το λόγο έκανε εθνικό όριο στις 6 εβδομάδες κύησης στο δικαίωμα της έκτρωσης. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι σε περίπτωση βιασμού η όταν τίθεται η υγεία της μητέρας σε κίνδυνο.

Χάρις: Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ψεύδεται, λέγοντας ότι σε καμία πολιτεία δεν επιτρέπεται η δολοφονία παιδιού μετά τη γέννηση. Είπε ότι 20 πολιτείες απαγορεύουν την έκτρωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού λόγω του νόμου Τραμπ. Θεώρησε ότι η γυναίκα πρέπει να έχει δικαίωμα στην έκτρωση χωρίς περιορισμούς.

Τραμπ: Διέψευσε ότι θα υπογράψει πανεθνική απαγόρευση εκτρώσεών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μέτρο. Υπενθύμισε ότι το ίδιο έλεγαν και για τα φοιτητικά δάνεια, υποσχόμενη ότι θα τα καταργήσουν και εντέλει κατέληξαν σε ένα φιάσκο. Το ίδιο θα γίνει με τις εκτρώσεις.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι με τις απαγορεύσεις Τραμπ, Νεαρά ζευγάρια αναγκάζονται να πάρουν το αεροπλάνο και να αλλάξουν πολιτεία για να κάνουν έκτρωση βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο

Τραμπ: Επιτέθηκε στην Χάρις και προκάλεσε τους Δημοσιογράφους να την ρωτήσουν αν  θα επιτρέπει τις εκτρώσεις στον έβδομο, όγδοο και ένατο μήνα.

Παράνομη μετανάστευση – Προστασία των συνόρων

Χάρις: Ισχυρίζεται ότι αυτή ως εισαγγελέας καταπολέμησε το έγκλημα και ως πολιτικός ψήφισε νόμους για να αντιμετωπίσει το διασυνοριακό έγκλημα. Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι μπλόκαρε την συγκεκριμένη νομοθεσία στο κογκρέσο. Ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί του Τραμπ εγκαταλείπουν την συγκέντρωση του μόλις αρχίζει να μιλάει για λαθρομετανάστευση! Υπερηφανεύτηκε διότι την στηρίζουν 200 ρεπουμπλικάνοι, κάποιοι μάλιστα πρώην συνεργάτες του Τραμπ!

Τραμπ: Απάντησε λέγοντας ότι οι δικοί του οπαδοί όχι μόνο δεν φεύγουν από την συγκέντρωση του, αντίθετα οι οπαδοί της Χάρις δεν πηγαίνουν καν στην συγκέντρωση της! Εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική ιστορία όπου μία μετανάστρια από την Αϊτή την έφαγε τη γάτα της γειτόνισσας. Απάντησε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που στηρίζουν την Χάρις, είναι αυτή που απέλυσε επειδή ήταν άχρηστοι στη δουλειά τους! Ανακοίνωσε ότι θα κάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Χάρις: Υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για νόμο και τάξη, γιατί ο ίδιος είναι καταδικασμένος και κατηγορούμενος ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση. Υποστήριξε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από την Αντιμεταναστευτική ρητορική.

Τραμπ: Απάντησε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργαλειοποίησε την δικαιοσύνη για να τον καταδιώξει κι αυτό είναι η πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία που συμβαίνει. «Παραλίγο να φάω μια σφαίρα στο κεφάλι, από τις συκοφαντίες των δημοκρατικών. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο λόγος που έγινε η απόπειρα δολοφονίας μου στα μέσα του Ιουλίου ήταν οι επικρίσεις των αντιπάλων του. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως χτυπήθηκα από σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας όσων είπαν για μένα. Μιλάνε για δημοκρατία, λένε πως είμαι απειλή για τη δημοκρατία. Αλλά αυτοί είναι η απειλή», επέμεινε ο κ. Τραμπ.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε κωλοτούμπα στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης της οπλοκατοχής. Λέει ότι στηρίζει την ιδιοκατοίκηση διότι η ίδια προέρχεται από την μεσαία τάξη, σε αντίθεση με τον Τραμπ ο οποίος έχει δηλώσει πτώχευση τρεις φορές για να γλιτώσει από τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Τραμπ: Κατηγόρησε την Χάρις ότι έχει γελοιοποιηθεί, γιατί ήταν επί 12 χρόνια η πρώτη για να αφοπλίσει την αστυνομία, Θέλει να κατασχέσει τα όπλα του κόσμου, να επιβάλει την αλλαγή φύλου ακόμα και σε ανήλικα παιδιά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι κατέστρεψε την παραγωγή πετρελαίου με αποτέλεσμα οι τιμές να πενταπλασιαστούν και έπειτα έτρεχαν να στηρίξουν την Εξόρυξη πετρελαίου. Μάλιστα, επανέλαβε φήμη που γνώρισε διάδοση στο διαδίκτυο, κατά την οποία μετανάστες τρώνε «γάτες και σκύλους» σε πόλη της πολιτείας Οχάιο (βορειοανατολικά). «Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που ήρθαν (σ.σ. οι μετανάστες), τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια συντροφιάς των κατοίκων. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή», υποστήριξε.

Επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

Τραμπ: Αρνήθηκε ότι κάλεσε τους οπαδούς του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο. Είπε ότι ο μόνος νεκρός εκείνη την ημέρα ήταν από την πλευρά των διαδηλωτών, κατονομάζοντας την Άσλεϊ Μπάμπιτ η οποία δολοφονήθηκε και ο δράστης όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά βραβεύτηκε. Δήλωσε ότι κάλεσε τους οπαδούς του να κάνουν ειρηνική διαμαρτυρία και δεν υπάρχει κάτι για να μετανιώσει. Υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι η Νάνσυ Πελόζι, γεγονός που παραδέχτηκε ίδια η κόρη της.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ έστειλε τον όχλο να επιτεθεί στο Καπιτώλιο, η ίδια βρισκόταν μέσα. Κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να καταψηφίσουν τον Τραμπ για να μην έχουμε το ίδιο χάος ξανά σε περίπτωση που εκλεγεί. Λέει ότι θα υπάρξει λουτρό αίματος εάν ο Τραμπ πάρει μεγάλο ποσοστό στις εκλογές!

Τραμπ: Κατηγόρησε την Χάρις για ψέματα αναφορικά με την φράση αιματοχυσία που χρησιμοποίησε, λέγοντας πως πρόκειται για ένα τεράστιο ψεύδος που επιμένουν να χρησιμοποιούν. Καθώς αναφερόταν στο ενεργειακό χάος και όχι φυσικά σε δολοφονίες ανθρώπων.

Νοθεία στις εκλογές του 2020

Τραμπ: Επέμεινε ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές του 2020, λέγοντας ότι πήρε τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των ΗΠΑ για οποιονδήποτε ενέργεια πρόεδρο και όμως έχασε. Κατηγόρησε την Χάρις Ότι επιχειρεί να δώσει δικαίωμα ψήφου στους παράνομους μετανάστες για να αλλοιώσει πάλι τις εκλογές. «Υπάρχουν τόσες αποδείξεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά. Έλαβα 75 εκατομμύρια ψήφους, περισσότερες από οποιονδήποτε απερχόμενο πρόεδρο. Μου είχαν πει πως αν λάμβανα 63 εκατομμύρια, όσες είχα λάβει το 2016, δεν θα μπορούσα να χάσω», είπε.

Χάρις: Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι δεν μπορεί ακόμα να διαχειριστεί την ήττα του 2020. Ισχυρίστηκε ότι ηγέτες άλλων χωρών γελούν εις βάρος του Τραμπ.

Τραμπ: Απάντησε με τα λόγια του Όρμπαν, ο οποίος δήλωσε πως η ανθρωπότητα χρειάζεται τον Τραμπ διότι επί Τραμπ, δεν είχαμε πολέμους, δεν είχαμε αυτό το χάος!

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς

Χάρις: Κατηγόρησε την Χαμάς για θηριωδίες αλλά και το Ισραήλ για τον τεράστιο αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί. Είπε ότι θα προωθήσει την λύση δύο κρατών. Ισχυρίστηκε ότι θα ενισχύσει το Ισραήλ ειδικά απέναντι στο Ιράν.

Τραμπ: Εάν ήμουν εγώ πρόεδρος, η Χαμάς δεν θα έκανε ποτέ τέτοιο χτύπημα. Η Ρωσία δεν θα εισέβαλε ποτέ στην Ουκρανία. Ισχυρίστηκε ότι η Χάρις σιχαίνεται το Ισραήλ και δεν συναντήθηκε καν με τον Νετανιάχου. «Εάν εκλεγεί πρόεδρος η Χάρις, μέσα σε δύο χρόνια το Ισραήλ θα εξαφανιστεί. Επίσης σιχαίνεται και τους Άραβες, γιατί εάν εκλεγεί η Χάρις, θα υπάρξει ολοκληρωτικός πόλεμος στην περιοχή και θα αφανιστούν τόσο οι εβραίοι όσο και οι Άραβες», υποστήριξε.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι κάθε δικτάτορας λατρεύει τον Τραμπ και ο Τραμπ λατρεύει τους δικτάτορες. Θεωρούν ότι με το να τον κολακεύουν, τον κάνουν ότι θέλουν και τον εκμεταλλεύονται.

Τραμπ: Υπενθύμισε ότι ο Πούτιν πριν από λίγες ημέρες, έδωσε την στήριξη του στην Χάρις!

Ρωσία – Ουκρανία

Τραμπ: Θέλω τον πόλεμο να σταματήσει άμεσα, μιλάμε για εκατομμύρια ζωές χαμένες και σε κίνδυνο. Μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια χαμένα. Ξέρω πολύ καλά και τον Ζελένσκι και τον Πούτιν. Με σέβονται σε αντίθεση με τον Μπάιντεν. Εάν κερδίσω, θα τελειώσω τον πόλεμο πριν ακόμα μπω στον λευκό οίκο! Μην τρέφεται αυταπάτες, οδεύουμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και δεν ξέρουμε που στην ευχή είναι ο Μπάιντεν! Δεν γνωρίζουμε αν ζει! Αρνήθηκε να απαντήσει εάν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να κερδίσει Ουκρανία. Επέμεινε ότι το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να σταματήσει άμεσα αυτός ο πόλεμος.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η ίδια προσωπικά έφτιαξα συμμαχία 50 χωρών για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ θα εγκαταλείψει την Ουκρανία. Υποστήριξε ότι οι ευρωπαίοι είναι ευτυχισμένοι που δεν είναι ο Τραμπ πρόεδρος γιατί δεν θα είχε βοηθήσει ποτέ την Ουκρανία. Ο Πούτιν θα φάει τον Τραμπ για πρωινό!

Τραμπ: Ο Πούτιν έχει πυρηνικά και η Χάρις αποφεύγει να αναφερθεί σε αυτά. Ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία διότι είχε απέναντί του ηλίθιους όπως ο Μπάιντεν! Εάν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι η χειρότερη πρόεδρος, χειρότερη ακόμα και από τον Μπάιντεν. Ήμουν ο πρώτος πρόεδρος που έβαλα τις χώρες της Ευρώπης να πληρώσουν για την άμυνα τους.

Χάρις: Ο Τραμπ δεν σέβεται τους συμμάχους μας, αλλά σέβεται τους δικτάτορες.

Αφγανιστάν

Χάρις: Συμφωνώ με την απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθούμε από το Αφγανιστάν. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώσαμε τρακόσια εκατομμύρια την ημέρα, γιατί τόσο μας κόστιζε αυτός ο πόλεμος. Ο Τραμπ φταίει επειδή έκανε συμφωνία με τους Ταλιμπάν! Τους κάλεσε μέχρι και στο Καμπ Ντέιβιντ για να διαπραγματευθεί.

Τραμπ: Όντως επικοινώνησα με τους Ταλιμπάν, διότι δολοφονούσαν τους στρατιώτες μας με ελεύθερους σκοπευτές. Τους προειδοποίησα και έστειλα στον αρχηγό τους την φωτογραφία του σπιτιού του! Λέγοντάς του πως εάν συνεχίσουν, θα πλήρωνε τεράστιο τίμημα. Και όντως για 18 μήνες δεν υπήρξε άλλη δολοφονία Αμερικανού στρατιώτη. Ένας από τους λόγους που ο Πούτιν επιτέθηκε στην Ουκρανία ήταν όταν είδε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν υποχώρησε από το Αφγανιστάν.

Ρατσισμός

Τραμπ: Δεν δίνω δεκάρα για την φυλετική ταυτότητα της Χάρις. Εγώ απλώς διάβασα την δήλωση της που έλεγε ότι ήταν μία περήφανη Ινδή, όταν άρχισε να παριστάνει την αφροαμερικανίδα! Ο Μπάιντεν είχε την πιο διχαστική κυβέρνηση στην ιστορία. Η Χάρης είναι ο Μπάιντεν όσο κι αν παριστάνει ότι δεν τον ξέρει!

Χάρις: Κατηγόρησε τον Τραμπ για ρατσισμό επειδή δεν νοικιάζετε διαμερίσματα σε μειονοτικούς. Αμερικανοί χρειάζονται έναν καλύτερο πρόεδρο από τον Τραμπ ο οποίος υψώνει φυλετικές διαφορές. Δεν είμαι ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ! Είμαι η νέα γενιά ηγετών των ΗΠΑ!

Δημόσια υγεία

Τραμπ: Το πρόγραμμα δημόσιας υγείας του Ομπάμα ήταν πρόχειρα φτιαγμένο. Προτίμησα όμως να το κρατήσω γιατί δεν θα έπαιρνα ποτέ την ψήφο των δημοκρατικών στο κογκρέσο για να το αλλάξω. Και τώρα θα προσπαθήσω να φέρω ένα καλύτερο πρόγραμμα, με λιγότερο κόστος για τους πολίτες.

Χάρις: Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να πάρει τα όπλα του κόσμου γιατί και η ίδια έχει όπλο. Ισχυρίστηκε ότι ο ρεπουμπλικανός John McCain απαγόρευσε στον Τραμπ να αλλάξει το σύστημα υγείας του Ομπάμα και όχι οι Δημοκρατικοί. Υπενθυμίσω την ίδια μείωσε τις τιμές των φαρμάκων, όπως της ινσουλίνης.

Τραμπ: Λέει ψέματα η Χάρις, ο John McCain ήταν πολέμιος του προγράμματος υγείας του Ομπάμα.

Κλιματική αλλαγή

Χάρις: Ο Τραμπ υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ας ρωτήσει τους κατοίκους που πλήττονται από τα φυσικά φαινόμενα. Είμαι περήφανη γιατί έχουμε επενδύσει 1 τρισεκατομμύριο $ στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Θα ενισχύσουμε την ντόπια βιομηχανία και την ντόπια παραγωγή πετρελαίου.

Τραμπ: Διέψευσε ότι ο Μπάιντεν ενίσχυσε την αμερικανική βιομηχανία, αντίθετα απογείωσαν τη βιομηχανία της Κίνας, επιβαρύνοντας έτσι την κλιματική κρίση. Ο Μπάιντεν και ο γιος του έπαιρναν εκατομμύρια από την Ουκρανία και την Κίνα και έπειτα τους έδωσαν προνόμια έναντι των ΗΠΑ! Μιλάμε για μία διεφθαρμένη κυβέρνηση.

Τελικές δηλώσεις των υποψηφίων

Χάρις: «Είδατε απόψε δύο διαφορετικά οράματα για τη χώρα μας. Ο Τραμπ επιδιώκει να μας γυρίσει πίσω, αλλά εμείς δεν θα πάμε προς τα πίσω. Θα φτιάξουμε ένα νέο δρόμο προς τα εμπρός. Τα όνειρα οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες των αμερικανών πολιτών είναι και δικά μου όνειρα και θα φροντίσω να πραγματοποιηθούν. Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το κόστος ζωής. Θα φροντίσω να έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στην υφήλιο. Ποτέ δεν διαχώρισα τους αμερικανούς σε ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς και αυτό θα κάνω και σαν πρόεδρος. Πάντα υπηρέτησα τον αμερικανικό λαό από όλες τις θέσεις. Να ξαναχτίσουμε την χώρα επενδύοντας στον αμερικανικό λαό».

Τραμπ: «Υπόσχεται πολλά ωραία πράγματα η Χάρις. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα έκανε εδώ και τρεισήμισι χρόνια που είναι κυβέρνηση! Δεν τα έκανε και δεν πρόκειται να τα κάνει. Δεν πιστεύεις σε όλα αυτά που πρεσβεύεις. Το ίδιο έπαθε και η Γερμανία προσπαθώντας να κάνει πράσινη ανάπτυξη και τώρα τα μαζεύει πίσω πανικόβλητη. Είμαστε ο περίγελος της υφηλίου με την κυβέρνηση σας. Έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία έχουμε πόλεμο στη μέση Ανατολή, και εάν παραμείνετε στην εξουσία, θα καταλήξουμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Εσείς δώσατε τα όπλα μας στους Ταλιμπάν και το Αφγανιστάν. Έχουμε τον χειρότερο πρόεδρο και την χειρότερη αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία μετά το τέλος της εκπομπής στην οποία αναμετρήθηκε με την Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά. «Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε.

Δεν υπήρξε χειραψία των δύο υποψηφίων στο τέλος του debate!

Πιο ευνοϊκή η εικόνα για την Χάρις μεταξύ των ψηφοφόρων μετά το ντιμπέιτ, σύμφωνα με έρευνα

Οι ψηφοφόροι βλέπουν περισσότερο θετικά την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις απ’ ό,τι τον ρεπουμπλικανό αντίπαλο της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή τηλεμαχία στη Φιλαδέλφεια.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, 45% εξέφρασαν θετική άποψη για την Χάρις, σε σύγκριση με 39% που εξέφρασαν θετική άποψη για τον Τραμπ. Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, διεξήχθη από έναν οργανισμό δημοσκοπήσεων για λογαριασμό αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, περιλαμβανομένου του CNN.

Η έρευνα έδειξε ότι 44% των ερωτηθέντων δεν είναι θετικά προδιατεθειμένοι έναντι της Χάρις μετά την τηλεμαχία, ενώ 51% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά για τον Τραμπ.

Ο Τραμπ προηγείται ωστόσο ξεκάθαρα σε ένα τομέα: περίπου 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Τραμπ έχει περισσότερες ικανότητες στην οικονομία από την Χάρις, το σκορ της οποίας ήταν 35%.

Ωστόσο οι αριθμοί μπορεί να μην σημαίνουν και πολλά: 82% των ερωτηθέντων είπαν ότι η τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων δεν θα επηρεάσει την ψήφο τους το Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα: Debate: Ολόκληρη η Τηλεμαχία Τραμπ – Χάρις! Δείτε λεπτό προς λεπτό

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This