Κατασκοπευτικό σκάνδαλο δισεκατομμυρίων στη Samsung – Στελέχη έκλεψαν απόρρητες τεχνολογίες για να φτιάξουν εργοστάσιο μικροτσιπ στη Κίνα

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διαρροή μυστικών αξίας 3.2 δισ. δολάρια

Must Read

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε δύο πρώην στελέχη της Samsung, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για τη διαρροή μυστικών αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ένας από τους συλληφθέντες υπόπτους, ο 66χρονος κ. Choi, δημιούργησε μια κοινοπραξία κατασκευής μικροτσίπ στην Κίνα μαζί με ορισμένους τοπικούς αξιωματούχους και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλός της. Στην επιχείρηση αυτή φέρεται να τον βοηθούσε ένας σχεδιαστής του εργοστασίου, ο κ. Oh, ενώ προσπάθησε επίσης να στρατολογήσει και άλλους Νοτιοκορεάτες εμπειρογνώμονες για να εργαστούν γι’ αυτόν.

Ωστόσο, η σύλληψη του Choi έρχεται μετά την υποψία ότι διέρρευσε τεχνολογίες μνήμης της Samsung για την κατασκευή τσιπ DRAM των 20nm στο κινεζικό εργοστάσιο Chengdu Gaozhen. Η Samsung είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μνήμης*, συνεργάζεται με άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Nvidia για την παραγωγή VRAM, ενώ προσφέρει τις δικές της λύσεις αποθήκευσης και μνήμης. Η αστυνομία δήλωσε ότι η κίνηση του Choi «αποδυνάμωσε την ανταγωνιστικότητα του έθνους την ώρα οι χώρες βρίσκονται σε έναν παγκόσμιο πόλεμο οικονομίας και τεχνολογίας μικροτσίπ». Με τη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρείας, οι αρχές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει η λειτουργία της κινεζικής επιχείρησης. Ωστόσο, οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν την υπόθεση για να διαπιστώσουν αν από την υπόθεση αυτή θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας.

*Η μνήμη είναι ο ηλεκτρονικός χώρος αποθήκευσης των εντολών και των δεδομένων που χρειάζεται ένας υπολογιστής. Είναι το σημείο όπου αποθηκεύονται οι πληροφορίες για άμεση χρήση. Η μνήμη είναι μία από τις βασικές λειτουργίες ενός υπολογιστή, διότι χωρίς αυτήν, ένας υπολογιστής δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Η μνήμη χρησιμοποιείται επίσης από το λειτουργικό σύστημα, το υλικό και το λογισμικό ενός υπολογιστή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This