Οι απαιτήσεις του Πούτιν για να επισκεφτεί την Τουρκία – Μόνο με την συνοδεία Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πατάει το πόδι του στην Άγκυρα

Δεν θεωρεί τον Ερντογάν άξιο εμπιστοσύνης

Must Read

Από πέρυσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναβάλει αρκετές επίσημες επισκέψεις στην Τουρκία. Οι αξιωματούχοι πρότειναν πλήθος λόγων. Ορισμένοι είπαν ότι ο Πούτιν αποφεύγει κάθε χώρα που δεν αποτελούσε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Άλλοι το απέδωσαν στις ρωσικές εκλογές νωρίτερα φέτος.

Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν τις ρωσικές σκέψεις δήλωσαν στο Middle East Eye ότι οι όροι του Πούτιν για να επισκεφθεί την Άγκυρα είναι ο κύριος λόγος για τη συνεχή καθυστέρηση.Ο Πούτιν θα ήθελε να πετάξει προς την Τουρκία με συνοδεία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, ανέφεραν οι πηγές. Η απαίτηση της Μόσχας να πετάξει με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και, ενδεχομένως, να τα προσγειώσει στο τουρκικό έδαφος, είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, καθώς τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στη χώρα θα μπορούσαν να εκλάβουν τα αεροσκάφη αυτά ως εχθρικούς στόχους. Ένα πρόσωπο που γνωρίζει τις συνομιλίες δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι πιθανό να κλείσει τα συστήματα του ΝΑΤΟ για να ικανοποιήσει το ρωσικό αίτημα.

Στις τελευταίες διαβουλεύσεις για μια επίσκεψη, Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν την άφιξη του Πούτιν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απαίτηση για τη συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών καθιστά τον προγραμματισμό και την οργάνωση της επίσκεψης πολύ δύσκολη επίθεση, ανέφεραν πηγές. Η τελευταία φορά που ο Πούτιν επισκέφθηκε την Άγκυρα ήταν το 2014.

Ρώσοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται επίσης ότι τα τρία μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Άγκυρα – το Hilton, το Sheraton και το JW Marriott – είναι επιχειρήσεις που ανήκουν στις ΗΠΑ. Η Μόσχα, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, θεωρεί ότι οι αμερικανικές αλυσίδες ξενοδοχείων δεν είναι ασφαλείς για τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Αυτό εγείρει το ενδεχόμενο να παράσχει η Άγκυρα έναν κυβερνητικό ξενώνα για να φιλοξενήσει τον Πούτιν, ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο πρωτόκολλο που δεν έχει πρόσφατες συγκρίσεις. Επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα για πιθανές απόπειρες κατά της ζωής του ή της συνοδείας του, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Πούτιν δεν εμπιστεύεται καθόλου τις προθέσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές πως πρόκειται για έναν αναξιόπιστο εταίρο, η δυσπιστία του Πούτιν, παράλληλα με τις μεθοδεύσεις της Δύσης, καθιστά πολύ δύσκολη μία επίσκεψη στη Τουρκία, ακόμα και με τη συνοδεία ολόκληρης μεραρχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Βλαδίμηρε Πούτιν, ο πλανήτης Γη και οι απλοί απροστάτευτοι άνθρωποι από την λαίλαπα των νεοταξιτών τεράτων, σε χρειαζόμαστε για την σωτηρία μας, σε ικετεύουμε να μην πας στην Τουρκία, ο Τούρκος δεν έχει μπέσα, εάν θέλει ο Ερντογάν συνομιλίες μαζί σου ας έλθει αυτός στην Μόσχα. Είσαι στο στόχαστρο όλων των απάνθρωπων εγκληματικών σκοτεινών δυτικών δυνάμεων για να συνεχίσουν την τρομοκρατία τους, τα εγκλήματά τους χωρίς την δική σου δυναμική αντίσταση που δίνει ελπίδες στους λαούς. Είθε ο Μεγαλοδύναμος και η Παναγία να σε προστατεύουν και φωτίζουν αδιαλείπτως. Μακάρι να έχουμε έναν Πούτιν και στην Ελλάδα σύντομα για την σωτηρία και προστασία του Ελληνικού Έθνους, όπως εσύ προστατεύεις την Ρωσία και τον Ρωσικό λαό από τους δυτικούς αιμοδιψείς καρχαρίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This