Νέα μελέτη για τον καιρό: Οι πόλεις αντιμετωπίζουν περισσότερες βροχές από την επαρχία

Must Read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας μελέτης σχετικά με την βροχή στις δομημένες πόλεις και τα αγροτικά προάστια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που παρουσιάζει τη νέα έρευνα, πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο δέχονται περισσότερες βροχοπτώσεις από τις απομακρυσμένες περιοχές τους. Οι ερευνητές ονομάζουν αυτό το φαινόμενο «αστικό υγρό νησί». Όπως προκύπτει από την ανάλυση δορυφορικών δεδομένων δύο δεκαετιών που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι πόλεις συχνά δέχονται περισσότερη βροχή και βιώνουν συχνότερα ακραίες βροχοπτώσεις σε σύγκριση με τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επιτείνει άλλους παράγοντες κινδύνου για αστικές πλημμύρες.

Από τις περισσότερες από 1.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο που εξέτασαν οι ερευνητές, το 63% έλαβαν περισσότερες ετήσιες βροχοπτώσεις κατά μέσο όρο από τις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαφορά ήταν μεγαλύτερη από μισό μέτρο ετησίως. Σε πολλές πόλεις παρατηρήθηκαν επίσης πιο συχνές και πιο δραματικές ακραίες βροχοπτώσεις.

Οι αστικές περιοχές είναι ήδη ευάλωτες στις πλημμύρες εξαιτίας παραγόντων όπως οι αδιαπέραστες επιφάνειες, όπως οι δρόμοι και οι χώροι στάθμευσης, και τα ανεπαρκή συστήματα αποχέτευσης. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή ενισχύει τα πιο έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης – και η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι οι πόλεις βρίσκονται άμεσα στη γραμμή του πυρός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This