Γεωργιάδης: «Οι καταγγελίες των γιατρών είναι προπαγάνδα των αριστερών»

«Για καθαρά πολιτικούς σκοπούς υπάρχει μια προσπάθεια να περάσει η εικόνα ότι το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του»

Must Read

Αυτές τις δηλώσεις έκανε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της εξειδίκευσης των μέτρων για γιατρούς και νοσοκομεία στο ΕΣΥ, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ. Έσπευσε να κατηγορήσει την Αριστερά και τους συνδικαλιστές για προπαγάνδα εις βάρος της κυβέρνησης.




 

«Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εξυπηρετούνται από το ΕΣΥ και μόνο μερικά, μεμονωμένα περιστατικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινά» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Καθημερινά εξυπηρετούνται από το ΕΣΥ 80.000 πολίτες. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μην υπάρξουν μερικές αστοχίες, αλλά αυτές δεν μπορούν να υπερκαλύψουν τις υπόλοιπες επιτυχίες. Είναι παράλογο να κατηγορούμαστε για ένα κρυφό σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ, όταν υλοποιούμε τόσα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό του», πρόσθεσε.

«Για καθαρά πολιτικούς σκοπούς υπάρχει μια προσπάθεια κυρίως από συνδικαλιστές της αριστεράς και πολιτικούς αντιπάλους μας, να περάσει η εικόνα ότι το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του», τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως προβλήματα υπάρχουν όταν το σύστημα εξυπηρετεί καθημερινά 80.000 ανθρώπους- 25 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. «Είναι λάθος μια αστοχία που υπερπροβάλλεται να αδικεί το σύστημα και την προσπάθεια που γίνεται. Κανείς δεν μένει αβοήθητος στο ΕΣΥ» ανέφερε με έμφαση.

Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία σύγκρισης της εικόνας που επικρατούσε το 2019 και της σημερινής και έκανε λόγο για προπαγάνδα, την οποία χαρακτήρισε ψευδή, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει τεράστια μέριμνα για το ΕΣΥ.

Για το θέμα της φορολόγησης των νοσοκομειακών γιατρών, σχολίασε πως ήταν αίτημα του κλάδου, ενώ σήμερα παρουσιάζεται ως «ψίχουλα» από συνδικαλιστές. «Εάν είναι ψίχουλα, γιατί το ζητούσαν τα προηγούμενα χρόνια;», διερωτήθηκε.

«Ο λόγος που έχουν καθυστερήσει τα 37.000, τελικά, δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, και εγώ έπεσα τελείως έξω, ήταν οι Ευρωεκλογές, οι οποίες δεν γνώριζα ότι θα επηρέαζαν τόσο τέτοιου είδους θέματα. Περιμένουμε τώρα την έγκριση και τις ημερομηνίες», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κάποια χειρουργεία θα γίνουν και σε ιδιωτικές κλινικές.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This