Ισραήλ: Βίντεο από τo τούνελ όπου βρέθηκαν οι σοροί των ομήρων της Χαμάς

Το δίκτυο σήραγγας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια συγκροτήματα που έχει βρει ο στρατός στη Γάζα μέχρι σήμερα

Must Read

Στο Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, η στρατιωτική μηχανή της χώρας φαίνεται να βρίσκεται επί ποδός τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στο μέτωπο του Βορρά και μία πιθανή σύγκρουση με τον Λίβανο λόγω Χεζμπολάχ. Βίντεο που δείχνει το εσωτερικό μιας σήραγγας στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου εντοπίστηκαν οι σοροί έξι ομήρων στα τέλη του περασμένου μήνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

 

Η σήραγγα φαινόταν γεμάτη με μπουκάλια ούρων, γυναικεία ρούχα και μεγάλες κηλίδες αίματος στο έδαφος, όπου δολοφονήθηκαν οι όμηροι. Οι όμηροι εκτελέστηκαν σύμφωνα με τους Ισραηλινούς μέσα στο τούνελ από τους απαγωγείς τους στις 29 Αυγούστου, πριν ανακαλυφθούν από τα στρατεύματα στις 31 Αυγούστου.

Το τούνελ όπου βρέθηκαν τα πτώματά τους είναι ένα στενό πέρασμα μήκους 120 μέτρων – όχι αρκετά ψηλό ώστε να σταθεί κανείς μέσα χωρίς να σκύψει – που συνέδεε τμήματα ενός μεγάλου υπόγειου δικτύου στη γειτονιά Τελ Σουλτάν, το οποίο σύμφωνα με τις IDF ανήκε στην Ταξιαρχία Ράφα της Χαμάς.

Το δίκτυο σήραγγας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια συγκροτήματα που έχει βρει ο στρατός στη Γάζα μέχρι σήμερα, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

«Το φρεάτιο της σήραγγας βρισκόταν σε ένα παιδικό δωμάτιο, σε ένα σπίτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι στο βίντεο, δείχνοντας τους χαρακτήρες της Disney που ήταν ζωγραφισμένοι στους τοίχους πάνω από το φρεάτιο βάθους 20 μέτρων. «Η Χιονάτη και ο Μίκυ Μάους στον τοίχο, πάνω από ένα φρεάτιο σήραγγας, όπου οι όμηροι δολοφονήθηκαν κάτω», είπε.

«Εδώ βλέπετε το αίμα τους στο πάτωμα. Εδώ βλέπετε τις τελευταίες τους στιγμές, και εδώ δολοφονήθηκαν βάναυσα», είπε ένας εμφανώς ιδρωμένος Hagari στην εβραϊκή έκδοση του βίντεο, ενώ βρισκόταν μέσα στη σήραγγα.

Διαβάστε ακόμα: Το Ιράν διαψεύδει τα περί μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία: «Απεχθής προπαγάνδα» της Δύσης

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ Χ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This