Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται και ο Μητσοτάκης στη Βιέννη διεμήνυσε ότι φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα

Με απλά λόγια, αν μας δίνει λεφτά η ΕΕ, θα κρατάμε όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα!

Must Read

Συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Βιέννη.

Στην κοινή συνέντευξή Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του εστίασε στο μεταναστευτικό και στη φύλαξη των συνόρων. Ακόμη αναφέρθηκε στην ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα, στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στον πόλεμο στη Γάζα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός:
«Με χαρά βρίσκομαι εδώ που επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές μας σχέσεις με την Αυστρία. Έχουμε στενές προσωπικές σχέσεις με τον κ. Νεχάμερ και στο ΕΛΚ και είναι σημαντικό να κρατάμε ενεργές τις σχέσεις μας ενόψει των προκλήσεων.

Η Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια κάνει πολλά, δείτε τι ισχύει σήμερα στο Ανατολικό Αιγαίο με φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, αλλά και με απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. Των μεταναστών.

Δεν είναι δυνατό να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην Ε.Ε. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κράτη, όχι μόνο της πρώτης γραμμής, αλλά και αυτών που βρίσκονται στο κέντρο της Ευρώπης.

Ευχαριστώ όμως την Αυστρία και για την υποστήριξη στη μεγαλύτερη χρηματική χρηματοδότηση για φύλαξη των χερσαίων συνόρων.

Οι άλλοι δύο πυλώνες έχουν να κάνουν με τους νόμους για το άσυλο και τη νόμιμη διαμονή των μεταναστών.

Παράλληλα, συζητήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς θέλουμε την ένταξη των χωρών, αλλά κάθε φάντασμα εθνικισμού καταλήγει να απειλεί την ευρωπαϊκή ιδέα. Έχουμε κοινό όραμα για ενιαία ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά χωρίς εκπτώσεις των υποχρεώσεων των κρατών.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γάζα, που ήταν ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, πάγια θέση της Ελλάδας είναι η άμεση ολοκλήρωση εχθροπραξιών και άμεση απελευθέρωση των ομήρων. Να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που είναι γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, συζητήσαμε για τις προτεραιότητες στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως την πρόταση Ντράγκι για τα οικονομικά της ΕΕ. Για εμάς προτεραιότητα είναι η κοινή άμυνα κάτι που πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους».

Από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε: «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνη στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης. Βρισκόμαστε υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, αυτό εξυπηρετεί την κοινή ασφάλεια.

Ακόμη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολιτικά θέματα. Σε συνεργασία με την Ουγγαρία και τη Σερβία, λειτουργούμε για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι Παλαιστίνιοι είναι και εκείνοι όμηροι της Χαμάς, δεν θέλουμε να υπάρξει ανάφλεξη στη Γάζα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. μπράβο του αρχηγού είδατε που σήκωσε κεφάλι στους γερμανούς που ήταν φέτος τιμώμενη χώρα αλλά και το 2020 πάλι τιμώμενη χώρα ήταν ελλείψει άλλων φυσικά και όχι δουλοπρέπειας….
    με την ευκαιρία εκείνες οι κατοχικές αποζημιώσεις και το δάνειο της γκεστάπο τι έγιναν τα ξεχάσαμε ή επειδή
    έχουν βρεί εδώ στα δημόσια ταμεία αειφόρα λεφτόδενδρα και αρπάζουν χειμώνα καλοκαίρι δεν προλαβαίνουν ?
    Πόσα είπαμε χρωστάει η ΝΔ που πόσο ανεβαίνει καθημερινά το χρέος τους ξέρουμε ???
    μιλάμε για πλιάτσικο τύπου Ράμα , Αλίεφ , Σαντάμ , Μαδούρο τέτοιας κατηγορίας ….

  2. “Με απλά λόγια, αν μας δίνει λεφτά η ΕΕ, θα κρατάμε όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα!”

    Γιατί, τώρα τι κάνουμε; Πάντα δεν ήμασταν αποθήκη ψυχών, ο σκουπιδοτενεκές τής Ευρώπης

  3. Όλα να τα περιμένεις από κάποιον που κατάφερε να κάμει την Ελλάδα το φτωχότερο κράτος τής ΕΕ. Τόσον ο Σημίτης, όσο και ο μαθητής του, Κούλης, επαίρονταν/επαίρεται για την ισχυρή οικονομικώς Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This