Έλενα Κόνγκοστ – Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Μία ανθρώπινη χειρονομία, μού κοστίζει το φαγητό για τα παιδιά μου»

Η αθλήτρια μιλά για το συμβάν στο Παρίσι

Must Read

Ο θόρυβος γύρω από ένα σημαντικό θέμα, συνεχίζεται, στον απόηχο των Παραολυμπιακών Αγώνων! Το περιστατικό ακύρωσης της προσπάθειας της Ισπανίδας μαραθωνοδρόμου, Έλενα Κόνγκοστ, στους Αγώνες στο Παρίσι, έχει δημιουργήσει κουβέντα για τα περί ρητής τήρησης των κανονισμών.

Η Κόνγκοστ βρέθηκε από το βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων στον μαραθώνιο Τ12, στην ακύρωση και στην αγωνία για το αύριο. Το λάθος, βάσει κανονισμού για την Ισπανίδα δρομέα, με προβλήματα όρασης, είναι ότι για λίγο άφησε το κορδόνι που κρατούσε μαζί με τον οδηγό της, Μία Μπρουγκέρα.

Ο Μπρουγκέρα στα τελευταία μέτρα παρέπαιε. Λίγα βήματα πριν την γραμμή τερματισμού, η αθλήτρια τράβηξε το κορδόνι για να τον πιάσει από το χέρι και μαζί να τερματίσουν στην 3η θέση σε 2ώρ.48:36. Η Ισπανίδα ακυρώθηκε, όμως στο Παρίσι έχασε πολλά περισσότερα από το χάλκινο μετάλλιο. Διακυβεύονται άλλωστε, η καριέρα της και η οικονομική υποστήριξη των τεσσάρων παιδιών της.

Αυτό που έφερε πολλή συζήτηση στην απόφαση των κριτών, ήταν το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να αλλάξει. «Ξέρω, ο κανόνας είναι κανόνας, όμως η επόμενη αθλήτρια ήταν τουλάχιστον τρία λεπτά πίσω μου. Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαζε. Η ακύρωση αυτή τη στιγμή μού κοστίζει 30 χιλιάδες ευρώ, συν τον μηνιαίο μισθό που απαιτείται για το φαγητό των παιδιών μου. Δεν έχω ενδοιασμούς, θα έκανα αυτή τη χειρονομία ξανά, μια όμορφη πράξη όπως να βοηθάς τον σύντροφό σου που έτρεξε 42 χιλιόμετρα δίπλα σου, να σε βοηθήσει να δεις. Ίσως μετανιώνω που δεν σκέφτηκα να περπατήσω. Να χάσω τους μισθούς μου είναι αυτό που με πληγώνει περισσότερο. Ο αθλητισμός είναι το πάθος μου, αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και για την οικονομική σταθερότητα γιατί, τελικά, είναι η δουλειά μου. Κανείς δεν δουλεύει δωρεάν. Έκανα μια τιτάνια προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο, για να εξοικονομήσω χρήματα και να μπορέσω να δουλέψω σε αυτό που είναι το πάθος μου» δήλωσε η Κόνγκοστ στο ABC.

H αθλήτρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. και το χρυσό στον μαραθώνιο Τ12,στο Ρίο ντε Τζανέιρο κι επέστρεψε στους Αγώνες στο Παρίσι, μετά την γέννηση των παιδιών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This