Νεκρική ηρεμία και μυστικά γκάλοπ για το νέο κόμμα

Η νεκρανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει μέσω τεχνητών συγκολλήσεων. Ηδη το αφήγημα των νέων αφεντικών του μαγαζιού δεν είναι άλλο από το ξαναζεσταμένο φαγητό για «συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά»

Must Read

«Επανήλθε η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ!» αναφέρει η ειδησεογραφία από την Κουμουνδούρου, δίνοντας και τον ανάλογο πανηγυρικό τόνο μετά το ξήλωμα του Κασσελάκη, ο οποίος από την πλευρά του παραμένει (αυτο)εξόριστος στις Σπέτσες, που τις βλέπει μάλλον ως τη δική του… νήσο Ελβα, περιμένοντας τη στιγμή που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα γυρίσει στα παλιά μεγαλεία…

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, ύστερα από την τριήμερη απομόνωση, επικοινώνησε (διαδικτυακά) με το «στράτευμά» του, ζητώντας από τους επιτελείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα εν όψει της «επιστροφής» του. Δεν άνοιξε όμως τα χαρτιά του αναφορικά με τον τρόπο που θα το επιδιώξει. Προς το παρόν, αρχίζει «κινητοποίηση« στις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτηθεί το κασσελακικό στρατόπεδο, που είτε θα διεκδικήσει εκ νέου την καρέκλα είτε θα πάει για νέο «μαγαζί».

Η ασάφεια που διατηρείται ως προς τις τελικές προθέσεις μπορεί να είναι και σκόπιμη. Πάντως, κάποιοι από τους (υψηλόβαθμους) Κasselakistas λένε ότι έχουν διενεργηθεί ήδη και οι πρώτες μετρήσεις για τη δημιουργία καινούργιου κόμματος από τον Stefanos, οι οποίες θεωρούνται ενθαρρυντικές.

Κατ’ αυτούς, η απήχησή του φαίνεται ότι αγγίζει ή και ξεπερνά το 5%. Αν και διόλου ευκαταφρόνητο ένα τέτοιο ποσοστό, μπορεί φυσικά στην πορεία -όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν- τελικά να «ξεφουσκώσει»…

Όσο για την «ηρεμία» που παρατηρείται πια στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι «87», οι παλιές καραβάνες του χώρου δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι δεν είναι μακριά ο κίνδυνος να μετατραπεί η Κουμουνδούρου σε… μαυσωλείο. Η διανομή ρόλων και αξιωμάτων προχωρά όντως υπό απόλυτα συναινετικές συνθήκες, αλλά το ερώτημα είναι εάν αυτό αρκεί

Η αίσθηση που επικρατεί σε γενικές γραμμές είναι ότι η παρουσία του Κασσελάκη στην ηγεσία αποτελούσε το μείζον ζήτημα και πως, ως εκ τούτου, η καθαίρεσή του και η αλλαγή προέδρου θα οδηγήσουν και στη λύση όλων των προβλημάτων.

Η κρίση που πλήττει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ -όπως και ευρύτερα την Κεντροαριστερά– είναι πολύ βαθύτερη και σε όλα τα επίπεδα. Από το ιδεολογικό και το ηθικό έως το οργανωτικό, το προγραμματικό και το πολιτικό. Αλλωστε, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, δεν θα έφταναν πριν από περίπου έναν χρόνο στο σημείο να βγάλουν, με απόγνωση, τον Κασσελάκη αρχηγό…

Ακόμη κι αυτή η περιδίνηση λοιπόν αναμένεται να έχει -εν μέσω… νεκρικής ηρεμίας- συνέχεια. Κι έτσι, επί του παρόντος, η νεκρανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει μέσω τεχνητών συγκολλήσεων.

Ήδη το αφήγημα των νέων αφεντικών του μαγαζιού δεν είναι άλλο από το ξαναζεσταμένο φαγητό για «συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά».

Λέγεται μάλιστα ότι έγιναν και κάποιες ανεπίσημες επαφές με την Αχτσιόγλου, ενώ ο –μειοψηφικός μέχρι στιγμής- αντίλογος είναι ότι όλα αυτά πρέπει να διαλυθούν και «να δημιουργηθεί νέα παράταξη».

Μύλος…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This