Εισαγγελική δίωξη για διαφθορά κατά του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα

Κάνει λόγο για πολιτική μαφία με επικεφαλής τον Ράμα ο Μπερίσα

Must Read

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για διαφθορά την Τετάρτη για ενέργειες στις οποίες προέβη όταν ήταν πρωθυπουργός, περιγράφοντας το κατηγορητήριο ως πολιτική βεντέτα.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Οκτώβριο τον Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός μεταξύ 2005-2009 για να ασκήσει πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπέρ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του. Ο Μπερίσα αρνείται κάθε κατηγορία. «Μπορείτε να φανταστείτε, λένε ότι με διέφθειρε ο γαμπρός μου», δήλωσε ο Μπερίσα εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα στα Τίρανα την Τετάρτη, όπου είπε ότι οι εισαγγελείς του έδωσαν ένα κατηγορητήριο 500 σελίδων και είχαν επίσης απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του γαμπρού του. «Πρόκειται για τη συνέχιση μιας πολιτικής βεντέτας, την εφαρμογή μιας εντολής της πολιτικής μαφίας».

Ο Μπερίσα, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Δεκέμβριο, κατηγορεί τον σημερινό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του. Ο Ράμα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This