Αφροδίτη Λατινοπούλου για ελλείψεις εκπαιδευτικών: «Εκπτώσεις στην Παιδεία δεν γίνονται»

«Απαράδεκτες οι μειώσεις των τμημάτων στα σχολεία, απαράδεκτη η τακτική να μην καλυφθούν οι θέσεις των καθηγητών»

Must Read

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά «χτύπησε» χθες, όμως σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα υπήρξαν σημαντικά προβλήματα. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με δελτίο τύπου που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας της Φωνής Λογικής, τοποθετήθηκε σχετικά με τις μειώσεις τμημάτων στα σχολεία και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση φάνηκε απροετοίμαστη για τη νέα σχολική χρονιά. Δεν φτάνει που το Υπουργείο Παιδείας πετσόκοψε τις σχολικές αίθουσες, αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, το χειρότερο είναι ότι, όσα παιδιά χρειάζονται παράλληλη στήριξη, δεν έχουν δίπλα τους, ειδικούς εκπαιδευτικούς, όπως οφείλει να παρέχει το κράτος», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Σήμερα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας, μπορεί να έδωσαν το “παρών” οι μαθητές, δυστυχώς όμως πολλοί καθηγητές ήταν απόντες, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταφέρει ακόμα να καλύψει τα κενά. Τα σχολεία άνοιξαν με συγχωνεύσεις τμημάτων, ελλείψεις τόσο στους καθηγητές όσο και στο προσωπικό παράλληλης στήριξης. Τι κι αν οι γονείς των παιδιών αυτών φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους αρμόδιους ιατρούς ώστε να τα προσκομίσουν στα σχολεία τους, το υπουργείο είναι ανίκανο ώστε να στελεχώσει τις τάξεις με τον αντίστοιχο αριθμό εκπαιδευτικών». 

«Εκπτώσεις στην Παιδεία δεν γίνονται»

Όπως επεσήμανε, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια μορφή αναπηρίας, χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να κατανοήσουν τα μαθήματα. «Για αυτό η παράλληλη στήριξη είναι απαραίτητη για την ενίσχυση και την ένταξη του παιδιού μέσα στην τάξη. Δεν νοείται λοιπόν, το υπουργείο να μην έχει για κάθε παιδί που δικαιούται και έναν ειδικό της παράλληλης στήριξης δίπλα του», επισημαίνει και καταλήγει:

«Απαράδεκτες οι μειώσεις των τμημάτων στα σχολεία, απαράδεκτη και η τακτική του υπουργείου να μην έχει καλύψει τις θέσεις των καθηγητών. Εκπτώσεις στην Παιδεία δεν γίνονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αγαπητέ Στέφανε εξ ακανθών, στο εδώλιο5 διάβασα ότι η Λατινοπούλου εργάζεται στον Φιλιππάκη, γι’ αυτό τόση δημοσιότητα σε καθετί μη ουσιαστικό που αναρτά…

  2. Αγαπητό NEWSBREAK , κούκλα , ετοιμόλογη με ατάκες και καταπώς φαίνεται από τις αναρτήσεις της, πατριώτισσα, η κα Λατινοπούλου και καλά κάνετε και την προβάλλετε. Βέβαια θυμίζει λίγο ,τότε που τα συστημικά κανάλια το μακρινό 2004, μας πρόβαλλαν το διάδοχο με το δακτυλίδι , γίγαντα Τζέφρυ, και παρουσίαζαν μέχρι και την ώρα που πήγαινε προς νερού του. Θα ήταν προτιμότερο ως έντιμο και δημοκρατικό σαϊτ να αφιερώνετε τα ίδια και για τη ΝΙΚΗ εκτός και αν είναι άβολο γιατί είναι ιδιαίτερα και αληθινά αντισυστημική και ρωμέικη. Μη μου πείτε ότι ο Νατσιός δε μίλησε στη Θεσσαλονίκη αλλά κανείς δεν πρόβαλλε τίποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This