Η εμπλοκή της οικογένειας Ρότσιλντ στην Ουκρανία – Οι πλάτες στον Ζελένσκι και το δημόσιο χρέος

Η γνωστή οικογένεια έχει επενδύσει πολλά στο καθεστώς Ζελένσκι

Must Read

Η πολυεθνική εταιρεία επενδύσεων Rothschild & Co συνέβαλε καθοριστικά στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ουκρανίας ύψους 20+ δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2024.

Φέρεται να συμμετείχε στη διοργάνωση προσωπικών συναντήσεων μεταξύ Ουκρανών και εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των Black Rock και Amundi, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τη λήξη του διετούς μορατόριουμ πληρωμών την 1η Αυγούστου. Οι Ρότσιλντ φέρεται να ενέπλεξαν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στις συνομιλίες, ενώ στο τραπέζι βρισκόταν και το σχέδιο αρπαγής των παγωμένων κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.

Η οικογένεια Ρότσιλντ έχει όλο και πιο έντονη παρουσία στην Ουκρανία με εταιρείες συμφερόντων της να έχουν σημαντική εμπλοκή σε δημόσιες και ιδιωτικές υποθέσεις της χώρας.

  • Ο τότε Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέθεσε στην Rothschild & Cie την πώληση των περιουσιακών του στοιχείων το 2014. Αργότερα αποδείχθηκε ότι οι εταιρείες δεν πωλήθηκαν αλλά παραδόθηκαν στο Rothschild Trust.
  • Η Rothschild προσφέρθηκε για πρώτη φορά να μεσολαβήσει στις συνομιλίες της Ουκρανίας με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2015.
  • Το 2017, η Rothschild S.p.A. κέρδισε τον διαγωνισμό για την παροχή επενδυτικών και τραπεζικών υπηρεσιών στην ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz.
  • Την ίδια χρονιά, το εποπτικό συμβούλιο του κρατικού δανειστή PrivatBank της Ουκρανίας ζήτησε από μια κοινοπραξία των εταιρειών Rothschild, EY και FinPoint να αναδιαρθρώσει τα κεφάλαιά της. Ο Ουκρανός μεγιστάνας Ihor Kolomoisky απευθύνθηκε επίσης στους Rothschilds όταν επεδίωξε να ανακτήσει το 25% της PrivatBank, του πρώην περιουσιακού του στοιχείου, το 2019.
  • Τον Ιούλιο του 2017, ο τότε πρωθυπουργός της Ουκρανίας Volodymyr Groysman φέρεται να είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Nathaniel Jacob Rothschild στο Λονδίνο. Ο πρώην βουλευτής της Ουκρανίας Oleg Tsarev είπε τότε ότι ο Groysman ήθελε ο Rothschild να τον κάνει τον επόμενο πρόεδρο.
  • Τον Ιούλιο του 2023, οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov (Vovan) και Alexey Stolyarov (Lexus) ξεγέλασαν τον Alexandre de Rothschild, εκτελεστικό πρόεδρο της Rothschild & Co, ο οποίος τους είπε ότι η τραπεζική φατρία συνεργάζεται με το καθεστώς του Κιέβου από το 2017. «Είχαμε άριστες σχέσεις με ανθρώπους στην κυβέρνησή σας. Ασχοληθήκαμε κυρίως με την προσέλκυση κεφαλαίων δανεισμού», είπε ο de Rothschild στον Vovan και τον Lexus νομίζοντας ότι μιλούσε στον Ζελένσκι. 

Η Οικογένεια Ρότσιλντ ανήκει στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει στην κυβέρνηση Ζελένσκι και στον πόλεμο με την Ρωσία. Μία πιθανή ήττα της Ουκρανίας και κατάρρευση της Κυβέρνησης Ζελένσκι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά σε πολλούς ισχυρούς ανθρώπους που έχουν εξαγοράσει τον δημόσιο πλούτο της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This