Ο Γεραπετρίτης δικαιολογεί την πρόκληση Φιντάν!

Must Read

Ο μεγάλος «πρωταθλητής» των κυβιστήσεων αλλά και των υποκλίσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής «χτύπησε» ξανά χθες, προκαλώντας εκνευρισμό, γέλια, αλλά και κλάματα. Ο αμετανόητος Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έκλεισε τα μάτια στο κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας, φτάνοντας στο σημείο να δικαιολογήσει τον Χακάν Φιντάν για τις προκλητικές του αναφορές στα Σκόπια ως «Μακεδονία». Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις δηλώσεις του Χακάν Φιντάν, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μάς κάλεσε να τις δούμε προσεκτικότερα, δικαιολογώντας πλήρως τον Τούρκο ομόλογό του.

«Αν δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις, υπήρχε σειρά αναφορών στο συνταγματικό όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Πράγματι, κάποια στιγμή αναφέρθηκε στο “Μακεδονία”. Δεν το αξιολογώ. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της Αιγύπτου με την Τουρκία, θέλω να δείτε πολύ προσεκτικά το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος, να δείτε ότι στην πραγματικότητα δεν βάλλει καθόλου κατά των ελληνικών συμφερόντων» είπε.

Μάλιστα, παρατήρησε πως η γεωπολιτική θέση της χώρας έχει αναβαθμιστεί, ξεπερνώντας τις διεθνείς «κατραπακιές» που έχει δεχθεί η χώρα. «Σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της χώρας, βρίσκεται στο απόλυτο απόγειο που έχει υπάρξει ποτέ στη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι συνομιλητής όλων των πλευρών. Είναι συνομιλητής στους πολέμους και είναι συνομιλητής αξιόπιστος. Οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ υψηλό επίπεδο και τρέχει έναν μαραθώνιο με ρυθμούς ταχύτητας 100 μέτρων».

Αναφορικά, τέλος, με τη ματαίωση συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι σαφέστατα της άποψης ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά» και πρόσθεσε πως η χώρα μας περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη αυτό το έργο. Αλλωστε, ελληνική είναι η εταιρία που το έχει αναλάβει. Επεσήμανε, δε, πως το πρόγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου είναι ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος για την Ε.Ε. και έχει περιβληθεί με τον μανδύα της Ε.Ε., η οποία και χρηματοδοτεί ένα μέρος του. Το έργο, όπως υπενθύμισε, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως για την Κύπρο, γιατί αίρει την ενεργειακή απομόνωσή της.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This