Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών: «Για να χειρουργηθούν δανείζονται ή ξεπουλάνε ό,τι έχουν»

«Οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία δεν μειώνονται, απεναντίας γίνονται πολύ πιο μεγάλες»

Must Read

Σοκάρει η περιγραφή της Ζωής Γραμματόγλου, προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών, για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι ασθενείς για να χειρουργηθούν. Οι δηλώσεις της στο Talk Radio 98.9 απογυμνώνουν το αφήγημα του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΕΣΥ, καθώς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν καταρρέει.

«Οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία δεν μειώνονται, απεναντίας γίνονται πολύ πιο μεγάλες. Ο πολίτης που έχει ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα καταφεύγει αναγκαστικά στα ιδιωτικά νοσοκομεία, είτε δανειζόμενος είτε ξεπουλώντας ό,τι έχει» καταγγέλλει η Ζωή Γραμματόγλου. Εξηγεί, δε, ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για όλες τις κατηγορίες, αλλά και για τους καρκινοπαθείς που χρειάζονται έκτακτα χειρουργείο.

Ερωτηθείσα πόσο χρόνο χρειάζεται ένας καρκινοπαθής για να χειρουργηθεί, ανέφερε ότι υπάρχουν ασθενείς που πολλές φορές περιμένοντας για χειρουργείο φεύγουν από τη ζωή!

«Και ενώ είχαν ανακοινώσει ότι θα ήταν 50.000 χιλιάδες τα απογευματινά δωρεάν χειρουργεία, φτάσαμε στα 33.000 χειρουργεία. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η περικοπή και πόσοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να χειρουργηθούν» πρόσθεσε.

«Το να κάνουμε εξαγγελίες είναι το εύκολο, σημασία έχει πώς θα εφαρμοστούν και αν θα είναι αλήθεια αυτά που εξαγγέλλουμε, γιατί αυτήν την στιγμή το υπουργείο Υγείας βγαίνει ζημιωμένο, γιατί δεν είναι ακριβή αυτά που εξαγγέλλει» συνεχίζει.

Απαντώντας στο εάν η λειτουργεία των απογευματινών χειρουργείων έχει βοηθήσει κάποιους ανθρώπους είπε: «Σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά πάλι ο ασθενής θα βάλει το χέρι στην τσέπη».

καταλήγοντας επισήμανε: «Ότι τα απογευματινά χειρουργεία βοήθησαν τα νοσοκομεία και μείωσαν την λίστα, δηλαδή αυτός που έχει να πληρώσει τα 50 – 70 ευρώ για απογευματινά ιατρεία, με αυτό αποσυμφορεί την πρωινή λίστα αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν και θα περιμένουν όταν έρθει η σειρά τους. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τα χειρουργεία, σημασία έχει ότι λιγόστεψαν 17.000 χειρουργεία, είναι πολύ μεγάλος αριθμός».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This