Μετά τον σάλο και τις νέες παραιτήσεις, η επιτροπή του ΥΠΠΟ ανακοίνωσε τη «Φόνισσα» για τα Όσκαρ

Must Read

Εν μέσω καταιγίδας παραιτήσεων και απόσυρσης ταινιών για την υποψηφιότητα στα Όσκαρ, το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι η εκπροσώπηση της χώρας στα κινηματογραφικά βραβεία θα γίνει από την ταινία «Φόνισσα». Δηλαδή τη μοναδική ταινία που παρέμεινε υποψήφια, μετά το μπάχαλο που προκάλεσε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας επειδή όπως υποστήριξε υπήρχε παρατυπία στην πρώτη σύνθεση της επιτροπής.

Μετά από τις παραιτήσεις και την απόσυρση ταινιών από την οσκαρική εκπροσώπηση, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες δύο νέα μέλη στη επιτροπή που θα επέλεγε… τη μοναδική υποψήφια ταινία, τα οποία ωστόσο σήμερα δήλωσαν παραίτηση. Πρόκειται για τον συνθέτη Νίκο Πλατύραρχο και τον διευθυντή φωτογραφίας Αναστάσιο Μίχο οι οποίοι παραιτήθηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Στην ανακοίνωση για τη δήλωση του υφυπουργού αναφέρεται ότι «συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων OSCAR».

Όπως τονίζεται: «Στην διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR, της ταινίας Η Φόνισσα, της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία».

Παράλληλα γίνεται και αναφορά στην παραίτηση των δύο νέων μελών: «Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους».

Μια επιτροπή δηλαδή που στήθηκε και διαλύθηκε σε μια ημέρα, για να ανακοινώσει ότι εγκρίνει την εκπροσώπηση στα Όσκαρ από τη μία και μοναδική ταινία που ήταν υποψήφια. Αυτό θα πει… σουρεαλισμός για Όσκαρ!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This