«Αρχελάου 5»: Η πολυδιαφημισμένη κωμική σειρά της ΕΡΤ φαίνεται να αγνοεί τι σημαίνει χιούμορ

Το χιούμορ και δη το καλόγουστο δεν είναι εύκολη υπόθεση

Must Read

Υπήρξε μία από τις πλέον πολυδιαφημισμένες νέες τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ, με τα σχετικά teaser σποτάκια να πέφτουν «βροχή» όλο το καλοκαίρι, προϊδεάζοντάς μιας για μια κωμική σειρά που φιλοδοξεί να προσφέρει άφθονο γέλιο. Και μάλιστα σε καθημερινή βάση!

Δυστυχώς, το «Αρχελάου 5» μέσα στις πρώτες ημέρες προβολής του (ξεκίνησε τη Δευτέρα 9/9) το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να μας κάνει να κατανοήσουμε για ποιο λόγο τα κανάλια αποφεύγουν, πλέον, να επενδύσουν σε κωμικές σειρές.

Το πρόβλημα, φυσικά, ξεκινά από το σενάριο, καθώς, όπως διαπιστώνουμε από τα αστεία (ο Θεός να τα κάνει) της σειράς, η νέα γενιά σεναριογράφων δεν γνωρίζει, ως φαίνεται, πώς να γράψει καλή κωμωδία. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και το δίδυμο των Ρέππα – Παπαθανασίου, για παράδειγμα, στα ντουζένια τους δεν «κολλούσαν» πουθενά, προκειμένου να βγάλουν γέλιο. Τη σήμερον ημέρα, οι σεναριογράφοι που σχετίζονται με τις παραγωγές και τα κανάλια ή που δέχονται μπόλικη «κοπτοραπτική» στα κείμενά τους ή που είναι πολύ «αγκυλωμένοι» σε καθωσπρεπισμούς.

Κάπου εδώ, ας αναρωτηθούμε λίγο ποιος είναι ο στόχος των αρμοδίων, όταν επιλέγουν μια σειρά να έχει τόσα πολλά επεισόδια σε μια σεζόν. Τι προσδοκούν να πετύχουν; Έχουν διαθέσιμο χρήμα για… πέταμα; Δεν τους νοιάζει καθόλου να δώσουν κάτι καλό στο κοινό; Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, η απάντηση θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι προφανής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την παραγωγή «κρύβεται» και ένα εξαιρετικά προσφιλές πρόσωπο της… Αγίας οικογένειας.

Το κακό είναι πως η σεναριογράφοι «παίρνουν στον λαιμό τους» και τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στη σειρά, αξιόλογους στην πλειοψηφία τους (Παπούλια, Δραγούμη, Γεννατάς, Στάνκογλου, Καβαλιεράτου, Εξηνταβελώνη, κ.ά.), οι οποίοι σε γενικές γραμμές μοιάζουν «έξω από τα νερά τους». Τουλάχιστον, αυτοί έχουν τη «δικαιολογία» πως, πιθανότατα, είπαν το «ναι» επειδή -υποθέτουμε- είναι καλά τα φράγκα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This