Εντυπωσίασε η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «ΩΡΙΩΝ – 24», αλλά τι δουλειά είχαν τα Σκόπια;

Τι ακριβώς εξυπηρετεί η συμμετοχή τους, σε μια περίοδο που το γειτονικό κρατίδιο μας προκαλεί και μας καταγγέλλει και από πάνω;

Must Read

Οι εικόνες από την πολυεθνική άσκηση των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της άσκησης «ΩΡΙΩΝ-24» ήταν πραγματικά εντυπωσιακές, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα εκεί που πρέπει.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λγου (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνα», στην Πάχη Μεγάρων.

Τα σενάρια που έλαβαν χώρα αφορούσαν αμφίβια ενέργεια εναντίον στόχου στη μικρονησίδα ΠΑΧΗ, αντιμετώπιση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης εχθρού με χρήση τεθωρακισμένου οχήματος αναγνώρισης HUMMER και εκκένωση τραυματία με ελικόπτερο NH-90, αλλά και εκκένωση Ειδικής Ομάδας με χρήση SPIES (Special Patrol Insertion/Extraction System).

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Παρόντες ήταν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, εκπρόσωποι Πρεσβειών, ξένων Διπλωματικών Αποστολών, Σωμάτων Ασφαλείας, Ακόλουθοι Αμύνης (ΑΚΑΜ), καθώς και στρατιωτικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών.

Μοναδική σοβαρή παραφωνία ήταν ότι εκτός από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Ρουμανία, και με παρατηρητές Αυστρία, Αίγυπτο και Πολωνία, στην Άσκηση «ΩΡΙΩΝ – 24» συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα και τα Σκόπια!

Και αναρωτιόμαστε τι ακριβώς εξυπηρετεί η συμμετοχή των Σκοπίων στη συγκεκριμένη άσκηση, σε μια περίοδο που το γειτονικό κρατίδιο μας προκαλεί και μας καταγγέλλει και ο Μιτσόσκι στέκεται στο πλευρό εκείνων των περίεργων τύπων που θέλουν να στήσουν παραρτήματα εκμάθησης «μακεδονικής γλώσσας» στην πατρίδα μας….

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This