Διαίρει και βασίλευε – Πρακτικές «κοινωνικού αυτοματισμού» από τον Άδωνι

Νέος στόχος οι γιατροί του ΕΣΥ - Η «φαρμακερή» ανάρτηση του Θεόδωρου Λύτρα για τον Υπουργό Υγείας

Must Read

Το «πρώτο βιολί» της Κυβέρνησης στο κομμάτι της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης και της εικονικής πραγματικότητας, έχει αναλάβει ακόμη έναν ρόλο: ως εκτελεστικό όργανο της τακτικής του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Μια πρακτική που συστηματικά έχει χρησιμοποιηθεί από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να στοχοποιηθεί όποιος την επικρίνει, όποιος αντιδρά, όποιος διαφωνεί. Είτε ως «ψεκασμένος», είτε ως «συνωμοσιολόγος», είτε ως «ανεύθυνος», είτε ως οτιδήποτε, αρκεί να υπάρχει πάντα κάποιος «εχθρός» και κάποιος «φταίχτης», προς αποπροσανατολισμό όλων από το βασικό πρόβλημα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν, όπως επισημαίνει ο επιδημιολόγος και επίκουρος καθηγητής δημόσιας υγείας Θεόδωρος Λύτρας, «υιοθετεί λογικές ‘κοινωνικού αυτοματισμού’» στοχοποιώντας τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ο κ.Λύτρας με αφορμή την χθεσινή προβοκατόρικη ανάρτηση του Υπουργού Υγείας στην οποία εμφάνισε έναν πίνακα με αποδοχές γιατρών του ΕΣΥ για να δείξει τάχα και να τονίσει ότι αμείβονται καλά σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, χαρακτηρίζει «θλιβερό» το γεγονός, στηλιτεύοντας την πρακτική αυτή του διαίρει και βασίλευε.

Γιατί πώς αλλιώς θα μετατοπιστεί η εστίαση από το πραγματικό πρόβλημα; Παρά μόνο με την πάγια τακτική της εκάστοτε εξουσίας να χρησιμοποιεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όταν «βλέπει τα σκούρα» και όταν η καταστροφική της πολιτική οδηγεί τη χώρα στο χάος.

Μια τακτική την οποία έχει πάει σε άλλο επίπεδο ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί, δημιουργώντας έριδες και αλληλοσπαραγμό στην κοινωνία που γονατίζει από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που αγγίζει την οικονομική εξαθλίωση, με προσδοκία να στραφεί ο κόσμος κατά των γιατρών του ΕΣΥ. Λέγοντας επίσης συνεχώς, ότι όσοι αντιδρούν μαζικά και φωνάζουν για τα χάλια του ΕΣΥ, για τη διάλυσή του, για τη μεθοδική απαξίωσή του, είναι… κατευθυνόμενοι.

Γιατί άλλο κίνητρο για τα όσα πράττει και λέει ο Υπουργός Υγείας, δεν υπάρχει.

Λες και δεν βλέπει ο κόσμος το πώς έχουν καταντήσει το ΕΣΥ, το τι γίνεται κάθε φορά που κάποιος άτυχος θα χρειαστεί να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο, θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Η δημιουργία και η προβολή «εχθρών», αλλά και οι «φταίχτες», είναι η εύκολη λύση, είναι η μόνιμη πρακτική του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος συνεχώς αποπροσανατολίζει την κοινωνία και βάζει «φιτιλιές» ώστε να δημιουργηθούν αντιδράσεις που θα στρέψουν αλλού τα βλέμματα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μεγαλη πουτ@ν@ ο σπυρος.
    Ειδικος στο να κανει το ασπρο μαυρο.
    Θελει να μονοπωλει τον διαλογο κ οσους αντιδρουν να τους κολαει μια ταμπελα. Βλπ κουμουνιστης..συνομοσιολογος..τεμπελης..κλπ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This