Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται να παρουσιάσει στον Μπάιντεν ένα «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο με τη Ρωσία

«Ώστε να τεθεί αυτός ο πόλεμος σε πορεία ειρήνης...»

Must Read

Ένα σχέδιο για τον τερματισμό του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «σχέδιο νίκης», ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Τζο Μπάιντεν, εντός Σεπτεμβρίου.

«Αυτό το μήνα, έχει προγραμματιστεί η συνάντησή μας με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Θα του παρουσιάσω ένα σχέδιο νίκης. Ένα σύνολο διασυνδεδεμένων λύσεων που θα δώσουν στην Ουκρανία επαρκή δύναμη, επαρκές υλικό, ώστε να τεθεί αυτός ο πόλεμος σε πορεία ειρήνης», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου συμπατριώτη του, Βίκτορ Πιντσούκ.

Ο Ζελένσκι σχεδιάζει να παρουσιάσει το σχέδιό του για τον τερματισμό του πολέμου και σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Νοέμβριο, στην οποία αναμένεται να προσκληθεί και η Ρωσία. Αναφερόμενος, εξάλλου, στις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του πολέμου, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση που ξεκίνησε τον Αύγουστο στη ρωσική περιοχή Κουρσκ είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς επιβράδυνε τις ρωσικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Ειλικρινά, αυτή η επίθεση επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στην περιοχή του Χαρκόβου η πορεία του εχθρού σταμάτησε και η προέλασή του στην περιοχή του Ντονέτσκ επιβραδύνθηκε, αν και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εκεί», είπε σχετικά, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα χρειάστηκε να αναπτύξει 40.000 άνδρες στη συνοριακή της περιοχή του Κουρσκ.

Χθες Πέμπτη, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε για πρώτη φορά από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ, στις αρχές Αυγούστου, ότι ανέκτησε εδάφη στην περιοχή, με την Ουκρανία να επιβεβαιώνει ότι υπήρξε «μια ρωσική αντεπίθεση», υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή ήταν «σύμφωνη» με τα σχέδια του Κιέβου.

Λευκός Οίκος: Καμία αλλαγή στην πολιτική μας για ουκρανικά χτυπήματα εντός της Ρωσίας

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν καμία νέα πολιτική για την Ουκρανία, αναφορικά με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη γνώμη μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων επίθεσης μεγάλης εμβέλειας για την Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», δήλωσε συγκεκριμένα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν θα περίμενα καμία σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με αυτό», μετά τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ αργότερα σήμερα, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This