Αμερικανός πολίτης αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προξενείο του Ισραήλ στη Βοστώνη – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» το μήνυμά του

Must Read

Ανήμερα της μαύρης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ματ Νέλσον πήρε την απόφαση να προβεί σε αυτό που περιέγραψε ως μια «ακραία πράξη διαμαρτυρίας» για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας και τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή, καθώς αυτοπυρπολήθηκε έξω από το ισραηλινό προξενείο στη Βοστώνη.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:15 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν άνδρα που έβαλε φωτιά στον εαυτό του έξω από το ξενοδοχείο «Four Seasons» στο κέντρο της Βοστώνης. Οι Επείγουσες Ιατρικές Υπηρεσίες της Βοστώνης (EMS) ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Προς ώρας παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας του.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έγινε viral στα social media, δείχνει έναν άνδρα να πηγαινοέρχεται στη λεωφόρο Columbus Avenue, πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για συμβάν απέναντι από το ξενοδοχείο, στην προσπάθειά τους, ενδεχομένως, να αποκρύψουν τη σύνδεση με το ισραηλινό προξενείο.

Ωστόσο, σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, o ίδιος ο Ματ Νέλσον αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προβεί στην ακραία αυτή πράξη: «Ονομάζομαι Ματ Νέλσον και πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας. Είμαστε όλοι ένοχοι για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Αυτοαποκαλούμαστε το μεγαλύτερο έθνος στην Ιστορία και παρόλα αυτά ξοδεύουμε περισσότερα σε όπλα παρά στην μόρφωση των παιδιών μας, βοηθώντας τους άστεγους, διαβεβαιώνοντας πως όλοι οι Αμερικανοί έχουν ίσα δικαιώματα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού και του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ απαθείς για να νοιαστούμε. Η διαμαρτυρία στην οποία πρόκειται να συμμετάσχω είναι μια έκκληση προς την κυβέρνησή μας να σταματήσει να προμηθεύει το Ισραήλ με τα χρήματα και τα όπλα που χρησιμοποιεί για να φυλακίζει και να δολοφονεί αθώους Παλαιστίνιους, να πιέσει το Ισραήλ να τερματίσει τη γενοκτονία στη Γάζα και να υποστηρίξει την παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων μελών της ισραηλινής κυβέρνησης.

Καλώ οποιονδήποτε από εσάς με τις ίδιες απόψεις να καλέσετε τους Γερουσιαστές και τους εκπροσώπους σας και να να απαιτήσετε να εισάγουν και να προωθήσουν νομοθεσία, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Αν οι επάρχοντες νομοθέτες δεν το πράξουν, ψηφίστες αυτούς που θα το κάνουν. Η δημοκρατία υποτίθεται ότι υπηρετεί τη θέληση του λαού και όχι τα συμφέροντα των πλουσίων.

Πάρτε πίσω την εξουσία. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ο Ματ Νέλσον είναι το τρίτο άτομο, μετά τον Άαρον Μπούσνελ, στρατιωτικό των ΗΠΑ, και μια 27χρονη κοπέλα αγνώστων λοιπόν στοιχείων, που επιλέγει να προβεί σε ανάλογο διάβημα διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία στη Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This