Κίνα-Γερμανία: Το Πεκίνο φωνάζει πως η παρουσία γερμανικών σκαφών στο Στενό της Ταϊβάν αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια

Πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν διαπλεύσει πολλές φορές

Must Read

Αναβρασμός στα στενά της Ασίας. Το Πεκίνο κατηγόρησε το Βερολίνο ότι αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια στο Στενό της Ταϊβάν! Και αυτό συνέβη μία ημέρα μετά την διέλευση δύο γερμανικών πολεμικών πλοίων από αυτή την επίμαχη θαλάσσια οδό που χωρίζει την Ταϊβάν από την Κίνα.

«Η συμπεριφορά της γερμανικής πλευράς αυξάνει τους κινδύνους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και στέλνει τα λάθος μηνύματα», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Κίνας Λι Σι. Πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα του Πεκίνου που βρίσκονται στην περιοχή «θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όλες τις απειλές και τις προκλήσεις».

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους τόνισε ότι η φρεγάτα Baden-Württemberg, καθώς και ένα συνοδευτικό σκάφος εφοδιασμού, κατευθύνονταν προς το σημείο ή διέπλεαν το Στενό.

Πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν διαπλεύσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες το Στενό της Ταϊβάν, κάτι που οδήγησε τον κινεζικό στρατό να τεθεί σε «κατάσταση συναγερμού». Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν -που έχει τη δική της, δημοκρατικά εκλεγμένη, κυβέρνηση- μέρος της επικράτειάς της και δεν έχει αποκλείσει την χρήση βίας για να θέσει το νησί υπό τον έλεγχό της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This