Συνεχίζονται τα ψέματα: «Δεν κινούνταν σε μονή γραμμή τα τρένα, φταίει ο σταθμάρχης του Μενιδίου» είπε ο Οικονόμου

Ποτέ δεν φταίει η κυβέρνηση...

Must Read

Μετά το σοβαρότατο δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε την χώρα συμβαίνουν συχνά ατυχήματα στον σιδηρόδρομο που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πολύνεκρες τραγωδίες αποδεικνύοντας πως δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την ασφάλεια των επιβατών.

Χρησιμοποιώντας την συνηθισμένη τακτική τους τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζουν να αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνης και να υποστηρίζουν πως υπεύθυνοι ήταν για ακόμη μια φορά κάποιοι άλλοι!

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου έκανε νωρίτερα παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σχετικά με το σημερινό περιστατικό με τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα το οποίο έπεσε πάνω σε δέντρα που βρίσκονταν στην γραμμή με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Τραυματίες δεν υπήρχαν, ωστόσο, για ακόμη μια φορά φαίνεται πως ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα έχει αφεθεί στην τύχη του.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε και για το χθεσινό περιστατικό της παρολίγο σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών στους Αγίους Αναργύρους, διαψεύδοντας ότι κινούνταν σε μονή γραμμή.

«Σε καμία περίπτωση και σε καμία στιγμή οι δύο συρμοί δεν ήταν στην ίδια γραμμή απέναντι», τόνισε επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, πως στο σημείο υπάρχει μόνο μία γραμμή εξαιτίας έργων που γίνονται.

Μάλιστα ο υπουργός συνέχισε τονίζοντας κατηγορηματικά πως ασφάλεια υπάρχει στον σιδηρόδρομο, προσπαθώντας να μας πείσει:«Πρέπει να μην δίνουμε κακή εικόνα και λάθος εικόνα για το σιδηρόδρομο. Πρέπει η εικόνα να είναι ότι υπάρχει ασφάλεια».

Στη συνέχεια ακολουθώντας την γνωστή πρακτική και λέγοντας ουσιαστικά ψέματα στον κόσμο για άλλη μια φορά ανέφερε πως έφταιγε ένας σταθμάρχης μόνο και όχι οι αρμόδιοι, δηλαδή η κυβέρνηση, ο ΟΣΕ και η Hellenic Train που δεν έχουν φτιάξει ούτε μετά τα Τέμπη τηλεδιοίκηση, ETCS και φωτοσήματα όπως κατήγγειλαν χθες οι μηχανοδηγοί.

«Ο ένας σταθμάρχης του Μενιδίου που έδωσε την άδεια στο τρένο από το Κιάτο έκανε λάθος γι’ αυτό μπήκε σε διαθεσιμότητα και πάει στο πειθαρχικό. Ο σταθμάρχης των Αθηνών έχει προηγηθεί και έχει δώσει την άδεια στο μηχανοδηγό να φύγει το τρένο από την Αθήνα για να πάει προς Αγίους Αναργύρους, έχει μπει στη γραμμή, ξεκίνησε και ο άλλος και δεν μπήκε ευτυχώς γιατί λειτούργησε το σύστημα».

Δείτε βίντεο:




 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This