Πυρηνικά: Η επόμενη πράξη του δράματος;

Η ταχύτητα της αντίδρασης της Μόσχας θα εξαρτηθεί από την ένταση της δράσης του ΝΑΤΟ

Must Read

Οσο στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε την «κασσελιάδα», στη Γαλλία θα παίζεται το σίριαλ του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και στις ΗΠΑ θα βαυκαλίζονται με την Κάμαλα Χάρις, στο παρασκήνιο οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να παίξουν τα ρέστα τους, ώστε να εμποδίσουν την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία επιχειρούν να αποτρέψουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ακόμα και με τεχνάσματα, ώστε να διατηρήσουν την εξουσία τους και τα μακιαβελικά σχέδιά τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «New York Times», που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους, o Τζο Μπάιντεν, βασικά όσοι πραγματικά κυβερνούν τις ΗΠΑ, φέρεται ότι είναι πολύ κοντά να επιτρέψει στην Ουκρανία «να εκτοξεύσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος», αρκεί να μη χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχουν οι ΗΠΑ.

Μια τέτοια ενέργεια συνεπάγεται καθοδήγηση από δορυφόρους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας και ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, καθώς η Ρωσία θα ανταποδώσει άμεσα, με στόχους προτεραιότητας την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Αλλωστε, ο Βαλντιμίρ Πούτιν ήταν ξεκάθαρος.

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτε λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.

Η απόφαση, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη ληφθεί σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον και φαίνεται πως εξυπηρετεί και το Παρίσι, όπου, όπως αναφέρει το Politico, o Εμανουέλ Mακρόν αναζητεί αφορμές, οι οποίες θα του επέτρεπαν να κάνει χρήση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που του δίνει πλήρεις εξουσίες.

Εκκληση για δράση εναντίον της Ρωσίας, με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, έκανε και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Εμείς, η Δύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία προηγμένα συστήματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας. Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» δήλωσε ο Σικόρσκι.

Αυτή η έκκληση για δράση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών εξηγείται από το γεγονός ότι η Πολωνία είναι από τους στρατευμένους συμμάχους των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, εκτός από την Ουκρανία, συνορεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και φοβάται ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί στο έδαφός της. Ενας φόβος που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι έχει λάβει υπόψή του: «Η Πολωνία είναι μία από τις χώρες της περιοχής που έχει γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων και επιχειρήσεων δολιοφθοράς, μεταξύ άλλων, με τη συνενοχή της Λευκορωσίας, και αυτό είναι κάτι που οι σύμμαχοι βλέπουν και αλλού στην Ευρώπη».

Γάζα ή Ευρώπη;

Σε όλες τις περιπτώσεις, με δεδομένο πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν θέλουν εταίρους, αλλά υποτελείς, θα μπορούσε η Ευρώπη στην περίπτωση που εκτελέσει τα αμερικανικά σχέδια να μετατραπεί σε μια μεγάλη Γάζα, ανάλογα με την απάντηση της Ρωσίας. Η ταχύτητα της αντίδρασης της Μόσχας θα εξαρτηθεί από την ένταση της δράσης του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

–        Αποκοπή πόρων, κάτι που ήδη συμβαίνει με την άρνηση χρήσης του δολαρίου από τη Ρωσία και τους δορυφόρους της. Η δυνατότητα δημιουργίας χρέους σε δολάρια είναι ο κύριος πόρος των ΗΠΑ. Το χρέος είναι μοχλός εξουσίας.

–        Φυσική αποκοπή πόρων, όπως είναι το ουράνιο, το νικέλιο, το τιτάνιο. Την ώρα που η Ουάσινγκτον παίζει με τη φωτιά, η Μόσχα κινεί τα νήματα για τον εφοδιασμό της Δύσης με πρώτες ύλες. Οι BRICS έχουν το 80% των φυσικών πόρων.

–        Δολιοφθορά σε καλώδια επικοινωνίας σε ωκεανούς και βεβαίως με ανταπόδοση των χτυπημάτων.

Προσομοίωση πυρηνικού χτυπήματος

Σύμφωνα με το RIA Novosti, το Πεντάγωνο έχει χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις ενός χτυπήματος της Ρωσίας με πυρηνικά εναντίον της Ευρώπης και κυρίως τις επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα.

Η έρευνα αφορά, επίσης, την επέκταση του φάσματος μοντελοποίησης τέτοιου χτυπήματος στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Το κόστος ανέρχεται σε 34 εκατομμύρια δολάρια κι ο πελάτης είναι το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ (US Army Corps of Engineers). Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να πιστεύουν ότι ο πυρηνικός πόλεμος απειλεί μόνο την Ευρώπη, κυρίως την ανατολική, και τη Ρωσία, αλλά όχι την επικράτειαά τους…

Δείτε επίσης:

Ο «πυρηνικός» Κιμ πάγωσε τη Δύση

Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται να παρουσιάσει στον Μπάιντεν ένα «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Athens Flying Week 2024: Ξεκίνησε στην Τανάγρα το φαντασμαγορικό αεροπορικό σόου

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας ξεκίνησε το Σάββατο η 12η Athens Flying Week. Το εντυπωσιακό πρόγραμμα ξεκίνησε με άλματα...

More Articles Like This