Φοβάται για τη ζωή της η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της – «Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία»

Απολογείται τη Δευτέρα ο δράστης

Must Read

Το μαρτύριο που έζησε τα τελευταία χρόνια στα χέρια του πρώην συζύγου της που την κακοποιούσε επανειλημμένως και την Παρασκευή την ξυλοκόπησε άγρια έξω από το Δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες, στα Χανιά, περιέγραψε η 40χρονη γυναίκα.

Σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην σύζυγό της, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού τους, η δημοτική υπάλληλος μίλησε στο Creta24 και δεν έκρυψε ότι φοβάται για τη ζωή της.

«Πλέον φοβάμαι για τη ζωή μου. Μένω μόνη μου με το παιδί και μετά το περιστατικό φοβάμαι για μένα και το παιδί μου. Είναι επικίνδυνος. Πίνει, είναι αλκοολικός, κάνει και άλλες ουσίες και είναι και κακοποιητικός. Τέσσερα χρόνια τώρα τραβάω ένα λούκι μόνη μου», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη την ημέρα του περιστατικού, βρισκόταν στην εργασία της μαζί με το παιδί της, όταν εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της, που εργάζεται στο ίδιο μέρος και απαίτησε να πάει εκείνος το παιδί στο σχολείο. Όταν εκείνη αρνήθηκε άρχισε να τραβάει το παιδί από τα χέρια της μητέρας του, με αποτέλεσμα το αγοράκι να βρεθεί στον δρόμο και λίγο έλειψε να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Τότε ο… νταής άρχισε να χτυπά με αγριότητα την πρώην σύζυγό του και λίγο αργότερα συνελήφθη.

Συγκλονίζει το θύμα

«Πήγαινα το παιδί μου στο σχολείο και επειδή οι πόρτες του νηπιαγωγείου άνοιγαν στις 08:15, εγώ πήγα το παιδί στις 8:00 και περίμενα λίγα λεπτά να περάσουν και γύρισα στη δουλειά μου μέχρι να ανοίξει το σχολείο. Καθώς πήγαινα στην εργασία μου μαζί με το παιδί μου, ο κύριος ανέβαινε τα σκαλιά από το κάτω γραφείο, καθώς εργάζεται εκεί. Το παιδί φώναξε “Μπαμπά-μπαμπά”, ήθελε με το ζόρι να το πάει στο σχολείο αυτός. Μου τον τράβηξε από τα χέρια μου μέσα. Ένας κύριος είδε το όλο επεισόδιο και σταμάτησε – ευτυχώς για το παιδί – το αυτοκίνητό του έγκαιρα γιατί όπως έφυγε το παιδί από το χέρι του πατέρα του, έπεσε πάνω στη ρόδα του αμαξιού, κουτούλησε και έπεσε κάτω. Εκείνη τη στιγμή άρχισε να με γρονθοκοπάει στο πρόσωπο, να με κλωτσάει και με τραβούσε και από το χέρι, για το οποίο βγήκε σήμερα η διάγνωση από τον ιατροδικαστή», αναφέρει η 40χρονη.

Από τη μανία του πρώην συζύγου της την έσωσαν οι συνάδελφοί της δημοτικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν επίσης στο σημείο και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία. Αμέσως μετά το περιστατικό η 40χρονη μετέβη στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου έδινε κατάθεση για 2,5 ώρες.

«Αν δεν είχα τους συναδέλφους μου δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Ευτυχώς βγήκαν όλοι έξω για να με βοηθήσουν. Κάλεσαν την αστυνομία, ωστόσο ο κύριος το έσκασε με το αμάξι του γιατί προφανώς φοβήθηκε την αστυνομία», τόνισε η δημοτική υπάλληλος.

Μάλιστα, μια ημέρα πριν από το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, η γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση κατά του πρώην συζύγου της.

«Μια ημέρα πριν το περιστατικό είχα πάει στη δικηγόρο μου, γιατί του είχα κάνει συστάσεις να μην βάζει το παιδί να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα και το βάζει να κάθεται μπροστά χωρίς ζώνη. Έχω στοιχεία, έχω φωτογραφία, έχω κάνει μήνυση. Δεν έχει βάλει τη διατροφή. Την προηγούμενη ημέρα έκανα τη μήνυση και την επόμενη έγινε το περιστατικό».

«Με έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν»

Όπως εξομολογήθηκε η 40χρονη αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην σύζυγός της σηκώνει χέρι επάνω της.

«Με έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν και ενώ ήμουν έγκυος με είχε χτυπήσει στην κοιλιά μου. Και κλωτσιά έχω φάει και στο τζάκι παραλίγο να με βάλει μέσα. Έκαιγε τα ρούχα του παιδιού μου επειδή τα είχαν πάρει συγγενείς μου. Μου φερόταν πολύ κακοποιητικά έως ότου ένα πρωί πέντε μήνες μετά από τη γέννηση του παιδιού μας, πήρα το παιδάκι μου και σηκώθηκα κι έφυγα», είπε για τα περιστατικά κακοποίησης που βίωσε στο παρελθόν στα χέρια του πρώην συντρόφου της.

Θεία 40χρονης: «Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία»

Συγκλονίζουν τα όσα είπε η θεία της 40χρονης αναφορικά με το μαρτύριο που περνούσε η γυναίκα, ενώ όπως υποστηρίζει εάν ο δράστης αφεθεί ελεύθερος τότε θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία.

«Από την ημέρα που τον γνωρίσαμε, ήταν πολύ κακοποιητικός. Έπινε και τη χτυπούσε. Τη ζήλευσε. Έμεινε έγκυος και την χτύπαγε στην κοιλιά, δεν την άφηνε ήσυχη. Το αποτέλεσμα, όταν γεννήθηκε το παιδί, από το πολύ ποτό που έπινε, πήγε να το πετάξει στο τζάκι, να το κάψει. Όπως έκαψε και τα ρούχα του παιδιού», αναφέρει.

H θεία του θύματος ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην αφεθεί ελεύθερος ο δράστης και να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα του.

«Το κορίτσι αναγκάστηκε και έφυγε με τα πόδια με 5 μηνών παιδί. Από εκείνη τη μέρα, όπου τη συναντήσει τη χτυπάει και την βρίζει. Αυτός ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος για πατέρας. Εάν η δικαιοσύνη τον αφήσει ελεύθεροι, να είστε σίγουροι ότι μέσα σε 5-10 μέρες, θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία. Θέλω να ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, το χρέος της. Δεν γίνεται να τον αφήσει ελεύθερο. Πιστεύω να δικαστεί. Ζητάμε από την Ελληνική δικαιοσύνη να πάρουμε την επιμέλεια του παιδιού».

Απολογείται τη Δευτέρα ο δράστης

Σήμερα το πρωί ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας (16/9).

Σύμφωνα με το creta24.gr, η δικηγόρος της 40χρονης δήλωσε ότι ο άνδρας προσπάθησε με διάφορες ανακρίβειες να παραπλανήσει το δικαστήριο, ωστόσο δεν έπεισε.

«Πήρε προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας, βεβαίως υπάρχει η απεργία των δικηγόρων, όμως σκοπεύω να παραστώ και θα παραστώ», ανέφερε η κα. Παυλαντωνέα.

«Η πολιτεία πλέον προστατεύει κάθε άνθρωπο και ειδικότερα τις γυναίκες από αυτή την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταντο στα προηγούμενα χρόνια και δεν μιλούσαν. Τώρα πια ο νόμος τις προστατεύει, ασκεί ποινικές διώξεις και τιμωρεί υποδειγματικά και χωρίς αναστολές τους δράστες αυτών των αδικημάτων. Θεωρώ ότι και σε αυτή την περίπτωση θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα μπορέσει αυτή η γυναίκα να ζήσει ελεύθερη», κατέληξε η δικηγόρος του θύματος.

Πηγή φωτό: creta24.gr

Δείτε επίσης: Ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του μπροστά στο τετράχρονο παιδί τους, έξω από το δημαρχείο Αποκόρωνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This