Εθνική Τράπεζα: Το παρασκήνιο και τα σενάρια για το placement των μετοχών

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το placement ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει αναλυτικό report της JP Morgan στην διοίκηση της τράπεζας και στο ΤΧΣ σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με υποψήφιους επενδυτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ενδιαφέρον προς ώρας είναι ζωηρό, ενώ από το report του συμβούλου του ΤΧΣ (JP Morgan) θα εξαρτηθούν πολλά για το ποσοστό που θα διατεθεί.

Η JP Morgan φαίνεται να προκρίνει την διάθεση όλου του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, δηλαδή το 18,3%. Ωστόσο, φαίνεται πως θα διατεθεί περίπου το 10% του ποσοστού και όχι το σύνολό του, καθώς η Κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει το 8% του μετοχικού κεφαλαίου το Δημόσιο. Δεν αποκλείεται μεγαλύτερη διάθεση ποσοστού εφ’ όσον η ζήτηση παραμείνει ισχυρή, ωστόσο δεν πρόκειται αυτό να ξεπεράσει το 13% του συνόλου των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως το placement της Εθνικής θα δώσει νέα ώθηση στα assets του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς θα στρέψει τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας στην εγχώρια αγορά. Με τον δείκτη κολλημένο πέριξ των 1.450 μονάδων, ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για προσέγγιση υψηλότερων στόχων.

Μετά την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο αποεπένδυσης από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Μετά το placement η Εθνική Τράπεζα δημιουργεί ένα δυνατό ταμείο 9,1 δισ. ευρώ, με την ρευστότητα να αναμένεται να διοχετευθεί στην ανάπτυξη του τραπεζικού ιδρύματος. Άλλωστε τα μεγέθη που αναμένεται να ανακοινώσει θα είναι ισχυρά, όπως αναφέρουν πρόσφατες εκθέσεις διεθνών και εγχώριων οίκων, που ανεβάζουν επίσης και την τιμή – στόχο για την μετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This