Καρδίτσα: Στους δρόμους οι πλημμυροπαθείς του Παλαμά – Τι διεκδικούν

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάζει αλλά δεν πράττει

Must Read

Έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πληρμμύρες από την κακοκαιρία Daniel οι κάτοικοι του Παλαμά στην Καρδίτσα εξακολουθούν να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, παρά τις… εγγυήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι θα δοθούν αποζημιώσεις και θα αποκατασταθούν τα αναχώματα.

Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Παλαμά με τους πλημμυροπαθείς να ζητούν τα… αυτονόητα.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές ένας χρόνος έχει περάσει από τις πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην περιοχή και οι κάτοικοι βρίσκονται ακόμα αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φορείς της περιοχής ανέφεραν πως παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στους άλλους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα, κ.ά.

«Να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις»

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ζήτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις έτσι ώστε οι πολίτες να παραμείνουν στα χωριά τους, ενώ όπως τόνισε δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να αλλάξουν τις καλλιέργειές τους.

«Πρέπει να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να παραμείνουμε στα χωριά, στα σπίτια μας και στις δουλειές μας και δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε τον νομό Καρδίτσας. Και ούτε έχουμε σκοπό να δεχθούμε κανένα σχέδιο Ολλανδών, κανένα σχέδιο οποιουδήποτε, που μιλάει να αλλάξουμε καλλιέργειες και δουλειές, επειδή θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας κάποιες εταιρείες», ανέφερε ο κ. Τζέλλας.

«Οι φορείς, στο διεκδικητικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή στο σύνολο των πληγέντων. Να εξοφληθεί άμεσα η κρατική αρωγή για καθαρισμό και αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και εμπορευμάτων στους πληγέντες. Να απλοποιηθεί το μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους και να ενταχθούν όλοι οι πληγέντες», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άδικα διαμαρτύρεστε εκεί στην Καρδίτσα, προτεραιότητα του ΚΟΥΛΗ είναι τα δις ευρώ να πηγαίνουν στην Ουκρανία να τα αλωνίζει ο διεφθαρμένος Ζελένσκι και εντός Ελλάδας να καλύπτονται πλουσιοπάροχα οι δαπάνες για τους λαθρομετανάστες. Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν αξία για τους Μητσοτάκηδες διαχρονικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This