Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης

Το όνομα του έμελλε να συνδεθεί με την πολύκροτη υπόθεση του μακελλάρη Νίκου Κοεμτζή στη δεκαετία του '70

Must Read

Έχοντας ζήσει μια πολυτάραχη ζωή, ο Κώστας Καρουσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας παρακαταθήκη μια σπουδαία καριέρα στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η -επίσης διάσημη τραγουδίστρια- κόρη του, Ελένη Καρουσάκη, η οποία, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, τον αποχαιρέτισε γράφοντας: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος. Σ’ αγαπώ».

Σε ξεχωριστή ανάρτηση, εξάλλου, η Ελένη Καρουσάκη ανακοίνωσε πως η κηδεία του πατέρα της θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, η οποία είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς ο δημοφιλής τραγουδιστής έτυχε να βρίσκεται στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Νεράιδα» στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973 ο Κοεμτζής τράβηξε σουγιά και έσφαξε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά.

Με βάση το χρονικό της υπόθεσης, ο μακελλάρης πήγε με τον αδελφό του, Δημοσθένη, και την παρέα τους στην -ασφυκτικά γεμάτη- «Νεράιδα» για να διασκεδάσουν. Κάποια στιγμή, ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, ωστόσο, δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο μαγαζί παρενόχλησαν επιδεικτικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε, κάτι, που, προφανώς, εξόργισε τον Νίκο Κοεμτζή. Εκείνος, χωρίς να διστάσει, σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε και μαχαίρωσε θανάσιμα τους δύο αστυνομικούς και ένα ακόμη άτομο από την παρέα τους.

«Άλλη μια απώλεια για το λαϊκό τραγούδι. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Καρουσάκης. Ένας σπουδαίος τραγουδιστής φίλος και συνεργάτης μου που στις δεκαετίες 1970-1990, μεσουρανούσε στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, με δεκάδες λαϊκά τραγούδια τα πιο πολλά σε δικές του συνθέσεις. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής νύχτας. Από το μαγαζί του, που άνοιξε το ’74 στις Τζιτζιφιές (σήμερα στη θέση του είναι το Theatro) πέρασαν πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, αλλά και νέοι τραγουδιστές που αργότερα έγιναν φίρμες. Δικό του μεγάλο σουξέ ήταν το “Βάλε μου να πιώ” (Αυτή η γυναίκα θα ‘ναι το φινάλε, μου/Βάλε να πιώ και ξανάβαλε μου) όπως και το “Μη μου τη χαλάς τη νύχτα”. Όταν τα τραγουδούσα γινόταν πανικός! Στο δεύτερο μέρος έκαναν παραγγελιές. Για μια τέτοια παραγγελιά έγινε και ένα από τα πιο άγρια φονικά στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας, όταν ο Καρουσάκης την ώρα που τραγουδούσε το μοιραίο βράδυ στο νυχτερινό κέντρο “Νεράϊδα της Αθήνας” στην Αγ.Μελετίου, ο Κοεμτζής τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα για μια παραγγελιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές και δύο απ’ τα τραγούδια μας είχαν ακοστεί πολύ αρχές του ’80. “Ισοβίτης” (Να γινομουν ισοβίτης..στη γλυκειά τη φυλακή της) και “Έγκλημα καρδιάς”. Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά του και στην αγαπημένη μου φίλη και κόρη του Ελένη», έγραψε σε ανάρτησή του ο καλός του φίλος, Ηλίας Φιλίππου.

Μια ζωή γεμάτη δράμα

O Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία. Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής.

Ένα λεκτικό περιστατικό ανάμεσα στον τραγουδιστή και έναν άγνωστο, το οποίο σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου τον Σεπτέμβριο του 2016, κατέληξε σε σοβαρά τραύματα και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, όπου για μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Κώστας Καρουσάκης υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και το χέρι του είχε τοποθετηθεί σε γύψο. Παρά την ιατρική φροντίδα, αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να σταθεί στα πόδια του και δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του, ενώ παρέμενε απομονωμένος στο σπίτι του.

Η συγγραφέας σύζυγός του, Γιούλη Καρουσάκη, σε δηλώσεις της στην «Espresso», είχε εκφράσει την απόγνωσή της, αναφέροντας ότι ο Κώστας δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί. Ζήτησε, επίσης, από μάρτυρες να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος διέφυγε από το σημείο της επίθεσης. Παρά τις δυσκολίες, ο τραγουδιστής κατόρθωσε να ανακάμψει, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This