Ραντεβού στις «πράσινες» κάλπες!

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Οι μνηστήρες για την προεδρία του Κινήματος έβγαλαν τα... μαχαίρια από τα θηκάρια τους

Must Read

Βγήκαν τα… μαχαίρια από τα εσωκομματικά θηκάρια στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μια ανάσα από την εσωκομματική κάλπη. Οι υποψήφιοι διεκδικητές του τιμονιού του δεν φείσθηκαν αιχμών, με τα συντροφικά μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε κατά του Χάρη Δούκα, ο Χάρης Δούκας έβαλε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι στράφηκαν τόσο κατά του νυν προέδρου όσο και κατά του δημάρχου Αθηναίων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και λιγότερο δυνατοί παίκτες αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας εκτιμούν πως η μάχη παραμένει ανοιχτή, με το βλέμμα στραμμένο και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες καταγράφονται ενίοτε και ανατροπές, ενώ δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο τίποτα δεν είναι κλειδωμένο.

Υστερα από αυτό το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ μεταξύ των έξι υποψηφίων, και με κάποια πρώτα βασικά συμπεράσματα να έχουν εξαχθεί ως προς το πρόγραμμα αλλά και τη στόχευση καθενός, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην επικείμενη τηλεμαχία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, στις 24 του μήνα. Μένει να φανεί εάν ο αγώνας των έξι θα είναι πολιτισμένος τις 20 ημέρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης ή θα ζηλέψουν τη… δόξα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Ανδρουλάκης

  • Όλοι στο στόχαστρο

Κατά της… συριζοποίησης του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ομνύοντας στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Παρ’ όλα αυτά εκτόξευσε πύρινα βέλη σε αμφισβητίες και αντιπάλους, με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στον Χάρη Δούκα. «Πώς θα κερδίσουν τον Μητσοτάκη, με ποιο πρόγραμμα; Οχι σε μεσσίες και περιτυλίγματα. Είδαμε τι έγινε σε όσους έταζαν λαγούς και πετραχήλια πέρυσι. Κάποιοι δεν ψάχνουν πρωθυπουργήσιμο, αλλά διαχειρίσιμο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε πως η δημοκρατική παράταξη… επέστρεψε, είναι εδώ ενωμένη δυνατή και μπορεί να μπει ξανά σε κυβερνητική τροχιά με προοδευτικό πρόγραμμα.

Χάρης Δούκας

  • Απάντησε στην κριτική

Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος δέχτηκε ομαδικά πυρά για το γεγονός ότι διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενώ κατέχει και τον δημαρχιακό θώκο. «Ορισμένοι αρκούνται στην πρόοδο με το σταγονόμετρο κι επαναπαύονται στις δάφνες ενός μικρού, διψήφιου ποσοστού πρώτης πίστας, λες και δεν υπάρχει άλλη. Για να το κάνουμε αυτό, για να δημιουργήσουμε ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης, αυτό είναι ένα σύστημα χωρίς σωτήρες και μεσσίες» ανέφερε ο Χάρης Δούκας, ενώ απάντησε και για το ζήτημα των συνεργασιών, σχολιάζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, αλλά μετά τις εκλογές θα εκκινήσει διάλογος και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συνέδριο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Παύλος Γερουλάνος

  • Επίθεση σε δύο μέτωπα

Διμέτωπη επίθεση τόσο στον Ανδρουλάκη όσο και στον Δούκα εξαπέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος. «Δεν έχω κομματική παρέα. Δεν έχω “δικούς μου”. Δεν χρειάζομαι τη δική μου ομάδα για να προεδρεύσω! Δεν έχω μάθει έτσι. Εχω μάθει να φτιάχνω ομάδες» ανέφερε, με το βλέμμα στραμμένο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ «κάρφωσε», με ηχηρό μάλιστα τρόπο, τον Χάρη Δούκα, με τις σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών να είναι στο ναδίρ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει κυβέρνηση δι’ αντιπροσώπου. Ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής» σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ στο ίδιο αιχμηρό μήκος κύματος σχολίασε πως η ηγεσία ενός κόμματος είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και αποκλειστικής αφοσίωσης, όχι part time.

Άννα Διαμαντοπούλου

  • Αναφορά σε σημαιοφόρους

Πιστή στο μότο της για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε η Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ευθέως πως δεν θέλει να απευθυνθεί μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά στην ευρύτερη κοινωνία. «Η Ιστορία μάς χτυπάει την πόρτα. Είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας μεγάλης παράταξης, που ξεκίνησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Που κατάφερε σε όλες τις εποχές να συγκεντρώσει τα πιο λαϊκά, καινοτόμα, λαϊκά, φιλολαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι ένας σημαιοφόρος. Είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι. Δεν θέλω να απευθυνθώ μόνο στο κομματικό ακροατήριο. Θέλω να απευθυνθώ στην κοινωνία» ανέφερε, επιμένοντας πως «η ουσία είναι να απαντάς στο τι, στο πώς και στο “με ποιον”».

Μιχάλης Κατρίνης

  • Αιχμές και πρωτοβουλίες

«Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές στασιμότητας και παρακμής, που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ» διεμήνυσε ο Μιχάλης Κατρίνης, αφήνοντας αιχμές τόσο προς τον Χάρη Δούκα όσο και προς την Αννα Διαμαντοπούλου. Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη». «Οσοι ονειρεύονται μια παράταξη που θα είναι δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη ας μην ψηφίσουν εμένα. Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης» ανέφερε.

Νάντια Γιαννακοπούλου

  • Καημός της ο… ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά στον Νίκο Ανδρουλάκη εκτόξευσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας «όχι» σε ένα κόμμα που, όταν… έβρεχε ψήφους, εκείνο έμεινε στο 13% και δήλωνε και ευχαριστημένο. Η υποψήφια για την προεδρία κάλεσε τους υπόλοιπους διεκδικητές να πάρουν θέση για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν υπάρχει πρόεδρος που θέλει εκλογική κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται υπέρ ενός ερμαφρόδιτου σχήματος, ας βγει με θάρρος να το πει» ανέφερε, επιμένοντας πάντως στα στοχευμένα πυρά κατά της νυν ηγεσίας. «Ηταν ξεκάθαρα λάθος η στάση στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Αλλαξε τέσσερις φορές η θέση μας από την ηγεσία» είπε απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ σχολίασε πως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ούτε σιωπητήριο ούτε ησυχαστήριο ιδεών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This