Ελληνίδα η νοσηλεύτρια της χρονιάς στη Βρετανία! «Για να κάνεις αυτή τη δουλειά, πρέπει να νοιάζεσαι πραγματικά»

Στον «Ευαγγελισμό» το σύστημα σε χαντάκωνε πραγματικά - Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία, υπάρχει το «θα ψηφίσω τον φίλο μου»

Must Read

Από το ελληνικό στο βρετανικό ΕΣΥ και από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στο… Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Σύλβια Μάρκο σίγουρα διάνυσε μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσει να αναδειχθεί νοσηλεύτρια της χρονιάς για το βρετανικό σύστημα Υγείας!

Η Σύλβια Μάρκο έφυγε από την Ελλάδα την εποχή του κορωνοϊού, αποφασισμένη να κάνει καριέρα στον χώρο της νοσηλευτικής, ακολουθώντας, όπως λέει, το παράδειγμα φίλων και γνωστών της, οι οποίοι έφυγαν στο εξωτερικό για καλύτερα και δικαιώθηκαν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «PRIME» του ΕΡΤNews, η διακεκριμένη νοσηλεύτρια μιλά για την προσωπική της πορεία, αλλά και τις επαγγελματικές της εμπειρίες που την οδήγησαν ακόμη και σε μια συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο οποίος θέλησε να την συγχαρεί προσωπικά για την ανεκτίμητη προσφορά της στο NHS.

«Έφυγα τον Αύγουστο του 2020, εν καιρώ κορωνοϊού», εξηγεί η Σύλβια Μάρκο, περιγράφοντας τις συνθήκες που την ανάγκασαν να καθυστερήσει την αρχική της απόφαση να μεταβεί στο εξωτερικό λόγω των κλειστών συνόρων και προσθέτει: «Θεωρώ ότι είναι αυτό που σκέφτονται όλοι, ότι απλά θέλω να φύγω για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Η Μάρκο ανέφερε ότι πάντα επιθυμούσε να κάνει καριέρα και να εξελιχθεί επαγγελματικά, και ότι η απόφασή της δεν είχε να κάνει με αρνητική στάση προς τον «Ευαγγελισμό», αλλά με την επιθυμία να βρει νέες ευκαιρίες. «Είχα δει και άλλους συναδέλφους που είχαν φύγει στο εξωτερικό και τους άκουγα να λένε πόσο καλύτερα είναι», είπε, ενώ τόνισε ότι «καμία χώρα δεν είναι παράδεισος, φυσικά», αλλά υποστήριξε πως η απόφαση της να μεταβεί στο εξωτερικό, έχει αποδειχτεί σωστή για εκείνη.

Η αναγνώριση της απόδοσής της ήρθε με την πρόσκληση να συμμετάσχει σε ομιλία του πρωθυπουργού, γεγονός που της φάνηκε απίστευτο. «Μεγάλη τιμή. Αρχικά, όταν έλαβα το μέιλ ότι είμαι καλεσμένη στην ομιλία του πρωθυπουργού, λέω “εντάξει, μου κάνουν πλάκα”, λέω “κάποιο σπαμ είναι”. Τελικά δεν ήταν». Για τη συνάντησή της με τον Κιρ Στάρμερ, η Σύλβια Μάρκο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «ήθελε πραγματικά να ακούσει» και «δεν με διέκοψε καθόλου».

«Η αξιολόγηση που υπάρχει στο εξωτερικό λείπει από το ελληνικό σύστημα»

Η Σύλβια Μάρκο εξέφρασε την εκτίμησή της για την ομάδα της και την επαγγελματική κουλτούρα στο εξωτερικό, επισημαίνοντας τις σημαντικές διαφορές με το σύστημα στην Ελλάδα. «Εγώ στο δημόσιο δουλεύω, αλλά εδώ [στο βρετανικό ΕΣΥ] ξέρεις ότι μπορεί να τη χάσεις τη δουλειά σου αν κάνεις κάτι λάθος», είπε, επισημαίνοντας ότι «η αξιολόγηση» που υπάρχει στο εξωτερικό είναι κάτι που λείπει από το ελληνικό σύστημα.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ ψηφίσαμε ποιον θεωρούμε ως υπόδειγμα και έτσι πήρα και την αναβάθμιση. Τον Γενάρη που μας πέρασε», πρόσθεσε. «Αν εγώ αποφασίσω να κάτσω και να πω στους μαθητές μου “κάνε αυτό”, “κάνε εκείνο”, χωρίς να δείξω κάτι, αυτό [εδώ] είναι φάουλ». Στην Ελλάδα, όπως εξήγησε, «αυτό είναι αποδεκτό».

Η Σύλβια Μάρκο επισήμανε την σημαντικότητα της υποστήριξης της ομάδας και της διαρκούς προσπάθειας βελτίωσης. «Εδώ όλοι μας δουλεύουμε μαζί, αλλά αν δούμε κάτι, θα σε πάρω στην άκρη και θα σου πω “ξέρεις κάτι; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σύνελθε λίγο”».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This