Απίστευτη καταγγελία για το δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννιτσά – Άθλιες συνθήκες και σκυλιά που… εξαφανίζονται!

Χωρίς ταΐστρες και στέγαστρο τα ζώα

Must Read

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα έρχονται στο «φως», σχετικά με το δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννιτσά, με πολίτες να καταγγέλλουν την ανικανότητα των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν τα αδέσποτα ζωάκια.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή, νωρίτερα σήμερα το πρωί, πολίτες πριν από λίγο καιρό εντόπισαν στον δρόμο μία σκυλίτσα με τα κουτάβια της κοντά στο χωριό Αρχοντικό, ωστόσο όταν κάλεσαν στον Δήμο προκειμένου να την υιοθετήσουν, εκείνη ξαφνικά…εξαφανίστηκε.

«Είδα ένα αυτοκίνητο με έναν ιερέα και την οικογένειά του. Σταμάτησα γιατί νόμιζα ότι ήταν τροχαίο. Είδα τον πάτερ να κρατάει δύο κουταβάκια, τη σύζυγο και τον αδερφό του να κρατάνε το σκυλί. Ήταν μεγαλόσωμο, είναι τσοπανόσκυλο, θηλυκό, γύρω στα 20 με 30 κιλά. Είχαν περάσει κάποια αυτοκίνητα και είχαν σκοτώσει το ένα κουτάβι κι ο ιερέας προσπαθούσε να σώσει τα υπόλοιπα», ανέφερε αρχικά o Δημήτρης Κυριακάκης, εξηγώντας πως στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με τον ιερέα μετέφεραν τα ζώα σε ειδικό χώρο, όπου θα ήταν προστατευμένα:

«Πήρα τηλέφωνο στον δήμο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να μαζεύει ζώα, μου είπαν να πάρω στην Τροχαία. Πήρα το 100, ήρθα σε συνεννόηση με τον πάτερ, ο οποίος κανόνισε με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο και πήρε την σκύλα με τα κουταβάκια και την πήγε σε χώρο κοντά στα μνήματα του χωριού, που δεν ήταν προσβάσιμο σε αυτοκίνητα. Είχε στέγαστρο και πηγαίναμε εγώ και ο πάτερ και τα φροντίζαμε».

Η σκυλίτσα «εξαφανίστηκε» για δεύτερη φορά

Ο Δημήτρης Κυριακάκης περιέγραψε πως τέσσερις ημέρες αργότερα το σκυλί εξαφανίστηκε. «Ρωτήσαμε και μάθαμε από κάποιο φιλόζωο ότι υπάρχει κυνοκομείο στην περιοχή. Πήρα τηλέφωνο στον δήμο και ρώτησα μήπως είχαν συλλέξει το σκυλί. Με κάλεσαν μετά από 4 ώρες και είπαν ότι το σκυλί είναι εκεί, αλλά δεν πήραν τα κουταβάκια», ανέφερε.

Το σκυλί, όπως του είπαν, ανήκε σε άτομο που έμενε στη Χαλκιδική και δεν το ήθελε πια. Τότε ο κ. Κυριακάκης δήλωσε πως ήθελε να το υιοθετήσει, όταν, όμως, πήγε την επόμενη ημέρα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας, του απάντησαν πως το περασμένο βράδυ σημειώθηκε δολιοφθορά στο κυνοκομείο και το σκυλί…εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι υποστήριξαν πως το σκυλί που ήθελε να υιοθετήσει άνοιξε μία τρύπα από το κλουβί στο οποίο βρισκόταν και ύστερα χάθηκαν τα ίχνη του. Ωστόσο, υπάρχει ο φόβος πως ενδεχομένως η σκυλίτσα κατασπαράχθηκε από άλλα σκυλιά, καθώς τα ζώα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο «είναι σε ημιάγρια κατάσταση και κανιβαλίζουν», τονίζεται στην καταγγελία.

Όπως καταγγέλλεται, το κυνοκομείο δεν είναι παρά μόνο ένα περιφραγμένο χωράφι, το οποίο δεν διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως στέγαστρο και ταΐστρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This