Επιτήδειοι συνταγογραφούσαν παράνομα φάρμακα σε σεσημασμένους αλλοδαπούς και φυλακόβιους! Τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

Φάμπρικα με παράνομους μετανάστες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

Must Read

Ένα τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε γύρω από την παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ανύπαρκτα ΑΜΚΑ για λαθρομετανάστες και σεσημασμένους μουσουλμάνους αλλοδαπούς με βαρύ ποινικό μητρώο.

Όσο οι Έλληνες συνταξιούχοι και οι πολύτεκνες οικογένειες δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα και μετά τις αυξήσεις στα φάρμακα υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή ο Άδωνις θεωρεί πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, έχει στηθεί μία ολόκληρη φάμπρικα εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και του Έλληνα φορολογούμενου που κερδοσκοπεί αξιοποιώντας την σωρεία αλλοδαπών που έχουν μπει παράνομα στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Tην ώρα που οι νέοι, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων γιατρών, φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τυφλή υπακοή και απόλυτη προσήλωση στην καταστροφική για το έθνος ατζέντα που εξυπηρετεί, τους αντικαθιστά με εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, μέσω των οποίων επιτήδειοι στήνουν κομπίνες με μεγάλο κέρδος.

Στην ελληνική δικαιοσύνη έσκασε σαν βόμβα μία νέα υπόθεση σκάνδαλο με παράνομες συνταγογραφήσεις. Με βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει κατηγορίες όπως εγκληματική οργάνωση και απάτη που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, πρόκειται να απολογηθεί την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, η πρώτη ομάδα των 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση του παράνομου κυκλώματος συνταγογραφήσεων.

Υπερβολική δοσολογία φαρμάκων σε αλλοδαπούς

Ο φαρμακοποιός με τα αρχικά Ζ.Α. ισχυρίστηκε μετά τη σύλληψή του: Τον Κ.Ε. τον γνωρίζω 3-4 χρόνια. Στην αρχή της γνωριμίας μας ορισμένες φορές μου έστελνε ασθενείς χωρίς συνταγή, ώστε να τους δώσω τα φάρμακα που χρειάζονταν και αυτός θα μου έδινε τις συνταγές σε μεταγενέστερο χρόνο. Υπήρχαν και ασθενείς που έρχονταν κανονικά με τη συνταγή τους από τον συγκεκριμένο γιατρό. Αργότερα, ορισμένες φορές ερχόταν ο ίδιος και μου έδινε συνταγές και εγώ του παρέδιδα τα αντίστοιχα φάρμακα. Μου έλεγε ότι οι συνταγές αφορούσαν δικούς τους ασθενείς. Τον τελευταίο καιρό, περίπου ένα με ενάμιση χρόνο, παρατήρησα ότι στην πλειονότητά τους, οι συνταγές που μου έφερνε ο γιατρός αφορούσαν αλλοδαπούς και ανασφάλιστους. Πολλές φορές παρατηρούσα ότι οι συνταγές που μου έφερνε εμφάνιζαν υπερβολική δοσολογία και ποσότητα φαρμάκων, οπότε δεν τις εκτελούσα στο ακέραιο και εκτελούσα τη συνταγή με λιγότερα κουτιά. Δεν έχω δώσει λεφτά τον Κ.Ε, εκτός ενδεχομένως από τις περιπτώσεις που μπορεί να μου συνταγογραφούσε ένα φάρμακο που χρειαζόμουν εγώ ή συγγενής μου και μου έπαιρνε για αυτή την εξυπηρέτηση δέκα ευρώ ανά συνταγή. Εγώ δεν μπορούσα να ξέρω αν οι συνταγές που μου έφερναν ήταν εικονικές ή όχι και θεωρούσα ότι έκανα εξυπηρέτηση σε ασθενείς».

Οι «ασθενείς» ήταν γνωστοί του με αραβική καταγωγή

Άλλος κατηγορούμενος φαρμακοποιός, με τα αρχικά Γ.Σ., ισχυρίστηκε: «Το ιατρείο του Κ.Ε. είναι κοντά στο φαρμακείο μου, εξού και η μεγάλη συχνότητα εκτέλεσης των συνταγών του ιατρού στο φαρμακείο μου. Όσον αφορά τις συνταγογραφήσεις του εκτός Αττικής, υποθέτω ότι θα είχε εξετάσει τους ασθενείς εντός Αττικής, αλλά για κάποιο λόγο θα είχε συνταγογραφήσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν αποδέχομαι την κατηγορία ότι αποτελώ βασικό μέλος της οργάνωσης, καθώς ο φαρμακοποιός ποτέ δεν έχει τη δυνατότητα να καθοδηγήσει τον ιατρό σε συνταγογράφηση μεγάλων ποσοτήτων. Σχετικά με τις εκτυπώσεις των συνταγών του γιατρού στο φαρμακείο μου, κάποιες φορές, πράγματι, ο S. εκτύπωνε συνταγές του γιατρού στο φαρμακείο μου, οι οποίες αφορούσαν προφανώς γνωστούς του ασθενείς, συνήθως αραβικής καταγωγής, καθώς μου έλεγε ότι ο εκτυπωτής του γιατρού είχε βλάβη και τις σφράγιζε».

Είχε πρόσβαση σε μεγάλο πλήθος ΑΜΚΑ

Τρίτος κατηγορούμενος δήλωσε πως: «Το δεύτερο γιατρό τον γνώρισα το 2021 ως μία περίπτωση γιατρού που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για να παραλαμβάνει φαρμακευτικά σκευάσματα που συνταγογραφούσε σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και εκτελούσα εγώ στο φαρμακείο μου. Λόγω του ότι εργάζεται σε δημοτικό ιατρείο που επισκέπτονται κυρίως ανασφάλιστοι ασθενείς με μηδενική συμμετοχή, είχε πρόσβαση σε πολύ μεγάλο πλήθος ΑΜΚΑ. Καθώς περνούσε ο καιρός και συνεχιζόταν η συνεργασία μας, τα σκευάσματα που παραλάμβανε από το φαρμακείο, οι ΑΜΚΑ και ο αριθμός των σκευασμάτων αυξάνονταν. Μέχρι πρότινος, που του έγινε σύσταση από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση, ερχόταν στο φαρμακείο περίπου μια φορά την εβδομάδα και παραλάμβανε μεγάλο όγκο φαρμάκων που είχαν ήδη συνταγογραφηθεί σε κούτες. Τον είχαν ενημερώσει ότι αυτό που κάνει είναι υπερβολικό λόγω της μεγάλης αξίας των συνταγών και ότι δεν θα εκτελώ όλα τα είδη σκευασμάτων σιδήρου. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις όπου στην ίδια συνταγή υπήρχαν τρία διαφορετικά σκευάσματα σιδήρου».

Η κομπίνα ξεσκεπάστηκε μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως φτάνει πολύ ψηλά. Άλλωστε είναι αδύνατον οι κατηγορούμενοι να βρήκαν όλα αυτά τα ΑΜΚΑ, χωρίς κάποιον που να βρίσκεται σε πολυ υψηλή θέση μέσα στο σύστημα και στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, σε σημείο που να μην αποκλείεται να είχαν τις πλάτες κρατικών αξιωματούχων και κυβερνητικών παραγόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ας αναλάβει η πρώην βασιλική οικογένεια..
    Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι (χουντοβασιλικός) για να καταλάβει ότι είναι το μόνο που μπορεί να σώσει αυτή την χώρα.
    Λεφτά έχουν οπότε δεν θα είναι και επιρρεπής στα λαδώματα, γνωριμίες με άλλους οίκους στο εξωτερικό όπου η βασιλεία έχει δύναμη και το κυριότερο ο εγωισμός τους δεν θα τους αφήσει να έχουν το κράτος ερείπιο. Είναι η εικόνα τους στο κάτω-κάτω. Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες γιατί δεν πάμε καθόλου καλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This