Φρ. Μπελέρης: «Η κυβέρνηση Ράμα έχει εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη, δημιουργήθηκε ένα αντιευρωπαϊκό δόγμα»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια και βοηθά κάποιες χώρες να μπουν» - Τι είπε για την πρώτη του παρέμβαση στο Στρασβούργο

Must Read

Την πεποίθηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια και βοηθά κάποιες χώρες να μπουν, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής, Φρέντι Μπελέρης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην ανάληψη των καθηκόντων του στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε για την πρώτη του παρέμβαση στο Στρασβούργο, επισημαίνοντας πως «ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο να είναι μονόδρομος για ένταξη».

«Είναι η πρώτη φορά στο Στρασβούργο. Είμαι συγκινημένος. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ερχόμενος από τη φυλακή τα συναισθήματα είναι μεικτά», δήλωσε σε μια συγκυρία πολύ κομβική μετά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμπλήρωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια και βοηθά κάποιες χώρες να μπουν».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, σημειώνοντας πως ο αλβανικός λαός έχει ζήσει 45 χρόνια δικτατορία. «Με τη στήριξη στον Έντι Ράμα έχει δημιουργηθεί ένα αντιευρωπαϊκό δόγμα, που είναι άδικο για τον λαό», είπε και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Ράμα έχει εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη». Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει μεγάλη προσοχή σε αυτές τις χώρες.

«Αναγκάζουν τους Έλληνες να πωλούν τις περιουσίες τους και να φεύγουν»

Σε ερώτηση για τη δήμευση περιουσιών στην Αλβανία ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε πως υπάρχει συγκεκριμένος νόμος στην γείτονα χώρα. «Στην Ευρώπη αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ υπάρχει απαλλοτρίωση από ιδιώτη για λογαριασμό άλλου ιδιώτη. Αυτά έχουν ως συνέπεια να εξαναγκαστούν οι Έλληνες της Χειμάρρας σε φυγή», επεσήμανε μιλώντας στο newsbomb και πρόσθεσε: «Αναγκάζουν τους Έλληνες να πωλούν τις περιουσίες τους και να φεύγουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον εγκλεισμό του στη φυλακή τονίζοντας πως η δυσκολία είναι αυτονόητη. «Εδώ αν είσαι άρρωστος και κάτσεις τρεις μέρες σπίτι σου, τρελαίνεσαι. Ένα πρόβλημα, όταν το ξεπερνάς, είναι σαν να μην το είχες ποτέ. Κοιτάμε μπροστά. Το προσωπικό των φυλακών δεν μου φερόταν με δυσμενή διάκριση. Ήμουν, όπως οι άλλοι κρατούμενοι», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Μετά τους δύο μήνες ήξερα ότι ο Έντι Ράμα δεν θα με άφηνε να αποφυλακιστώ. Μεγάλη αδικία να μην με αφήσουν να ασκήσω την ψήφο του λαού μου. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είμαι ένας από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Θέλω να φέρω την εμπειρία μου στους συνάδελφούς μου ευρωβουλευτές, να φωτίσουν τα Βαλκάνια. Θα ήθελα να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι και Αλβανοί πολίτες που περιμένουν να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κλείνοντας, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε: «Ο Έντι Ράμα έδειξε ότι είναι κυρίαρχος στη χώρα του. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος κυρίαρχο. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην Αλβανία. Δεν έχουμε σταματήσει να είμαστε διωκόμενοι από το αλβανικό κράτος και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This