Ο Μητσοτάκης φοβάται ή (μας) διασκεδάζει;

Παρά την ασύλληπτη κατρακύλα της κυβέρνησης και την αυτοεξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει κολλημένο στο 11%. Απόδειξη ότι η υπάρχουσα κατάσταση (Ανδρουλάκης) δεν «πείθει» πως μπορεί να σπρώξει το κόμμα μπροστά

Must Read

Η παραμικρή «υπόνοια» ουσιαστικής αντιπολίτευσης να υπάρξει, τότε -και μόνο τότε- θα καταλάβουμε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται ενδεχόμενο πτώσης του από την εξουσία ή αν η πανθομολογούμενη αλαζονεία του λειτουργεί μονίμως και σε κάθε συνθήκη, έχοντας πλέον εκτοξευθεί σε επίπεδα άνω της στρατόσφαιρας.

Για να πούμε την αλήθεια, ποιος μπορεί να τον αδικήσει αν (μας) διασκεδάζει; Οταν η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις έχει κάνει «βουτιά» από το 41% στο 21%, αλλά κοιτάζοντας πίσω του βλέπει το «χάος», γιατί να ανησυχήσει; Ούτε να… ξυστεί δεν χρειάζεται!
Οταν, έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχουν διαλυθεί τα πορτοφόλια των πολιτών και τα υποτιθέμενα «άλλα κόμματα εξουσίας», αλλά ο Μητσοτάκης παραμένει «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», για ποιον λόγο να… χαλάσει τη ζαχαρένια και τα μπάνια του;

Οταν οι τιμές του ρεύματος παραμένουν στον… Θεό, οι εταιρίες ενέργειας θησαυρίζουν, αλλά η κυβέρνηση μας παρουσιάζει θρίαμβο-παραμύθι της ελληνικής οικονομίας μέσω του χρηματιστηριακού καλπασμού τους (!) και ο Μητσοτάκης δεν βλέπει καν 2ο κόμμα στον ορίζοντα, ποιον να φοβηθεί;

Οι λύσεις δίνονται με πραγματικές πολιτικές. Από ανθρώπους αποφασισμένους να βάλουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς», όχι να προβάλουν ένα «εγώ» που συχνά τέμνεται με τηλεοπτικά ριάλιτι.

Η Ιστορία γράφει, και συνήθως είναι αμείλικτη όταν κάνει τον λογαριασμό. Στον ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε δημοσκοπικά μέχρι την 5η θέση και στο 7% (!), αποτυπώνεται όλο το δράμα του σημερινού αδιεξόδου. Ενα διαρκές Survivor, όπου ο ένας προτείνει τον άλλον για «αποχώρηση» και όλοι μαζί τον… Κασσελάκη.

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος που ψηφίστηκε αρχηγός πριν από έναν χρόνο αποδείχθηκε παντελώς ακατάλληλος. Μετρήθηκε, κρίθηκε κάτι περισσότερο από ελλιποβαρής, «τελείωσε» με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν μπορεί να έχει πλέον θέση σε οποιοδήποτε ηγετικό σχήμα ενός κόμματος που θέλει να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση με στόχους εξουσίας. Τα πεπραγμένα του τον «τελείωσαν» πριν από τα όργανα του κόμματος.

Το θέμα είναι, όμως, τι γίνεται από εδώ και πέρα. Για να υπάρξει restart πρέπει να τελειώνουν οι προσωπικές πολιτικές. Μπορεί οι αποχωρήσαντες της Νέας Αριστεράς να αποδείχθηκαν εύστοχοι ως προς τις προβλέψεις τους για τον Κασσελάκη, όμως αυτό ουδόλως δικαιώνει την αποχώρησή τους έπειτα από μια δημοκρατική ψηφοφορία-απόφαση. Αν το αντιπαράδειγμά τους ακολουθήσουν και άλλοι «ηττημένοι» μετά τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει… απόκομμα!

Οσο για το ΠΑΣΟΚ; Παρά την ασύλληπτη κατρακύλα της κυβέρνησης και την αυτοεξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει κολλημένο στο 11%. Απόδειξη ότι η υπάρχουσα κατάσταση (Ανδρουλάκης) δεν πείθει πως μπορεί να σπρώξει το κόμμα μπροστά και να δημιουργήσει ικανές αντι-μητσοτακικές συνθήκες.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΟΚ χρειάζεται κάτι διαφορετικό, καινούργιο, που θα δώσει προοπτική και εμπιστοσύνη στον κόσμο. Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να έχει σημιτικές ρίζες και να προσφέρει εχέγγυα αισιοδοξίας. Για να μην τρελαθούμε, δεν έχουμε πάθει αμνησία. Οι πολιτικές που έφεραν την καταστροφή βρίσκονται στην αυλή του μυαλού μας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επικείμενες εκλογές του Κινήματος.

Είπαμε, όμως: μόνο αν τα δύο κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και μακριά από πολιτικά ριάλιτι θα διαπιστώσουμε πραγματικά αν ο Μητσοτάκης φοβάται ή αν (μας) διασκεδάζει. Για την ώρα, το δεύτερο δεδομένα κερδίζει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΣΟΚ: Καβγάς για το debate – Kόντρα Ανδρουλάκη με Δούκα για τους κανόνες

Εμπλοκή στο παρά 5' για το debate των υποψήφιων προέδρων στο ΠΑΣΟΚ. Οι όροι της τηλεμαχίας δεν έχουν ακόμη...

More Articles Like This