Politico: Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν προειδοποιήσει τον Ζελένσκι να μην εισβάλει στο Κουρσκ και τους αγνόησε

Ανάμεσά τους ο αποπεμφθείς αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι

Must Read

Η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ μόνον επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκ του αποτελέσματος. Ανώτεροι στρατιωτικοί είχαν προειδοποιήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο, τους αγνόησε επιδεικτικά, όπως γράφει το Politico.

Στο δημοσίευμα του αμερικανικού Μέσου Ουκρανοί στρατιώτες νιώθουν υπερηφάνεια για την επίθεση σε ρωσικό έδαφος, καθώς το είδαν ως ευκαιρία να εκδικηθούν για τον πόλεμο που μαίνεται από τον Φεβουάριο 2022 στην χώρα τους. Έτσι, η εισβολή στα μέσα Αυγούστου στο Κουρσκ τούς χαροποίησε ιδιαιτέρως.

Εντούτοις, στρατιωτικοί αξιωματούχοι με πολυετή πείρα δεν μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα, ανάμεσά τους και ο αποπεμφθείς αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, σύμφωνα με το Politico.

Άλλοι στρατιωτικοί αντίθετοι με την εισβολή στο Κουρσκ αποπέμφθηκαν, επίσης, από τον Ζελένσκι, όπως ο Εμίλ Ισκούλοφ, ο οποίος χαίρει τον σεβαβσμό όλων, παρά τις περί του αντιθέτου φωνές προς τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο Ισκούλοφ ήταν επικεφαλής της 80ής Αεροπορικής Ταξιαρχίας και φέρεται να απομακρύνθηκε από την θέση του διότι αντιτάχθηκε σε ενέργεια που δεν συνάδει με την δυναμική της Ταξιαρχίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Politico ότι ο Ισκούλοφ διαφώνησε με την εισβολή στο Κουρσκ.

Ο Ζαλούζνι, από την άλλη, εκδιώχθηκε και διορίστηκε πρεσβευτής στο Λονδίνο επειδή διατύπωσε την εύλογη απορία στον Ζελένσκι τι θα συμβεί εφεξής στο ουκρανικό μέτωπο απέναντι στην Ρωσία, χωρίς να λάβει απάντηση από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Πηγή φωτό: Twitter Zelenskiy

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This