Τουλάχιστον 8 νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες στον Λίβανο από το «ηλεκτρονικό χτύπημα» του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ

Τραυματίστηκε και ο πρέσβης του Ιράν στον Λίβανο

Must Read

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.750 τραυματίστηκαν από το κύμα εκρήξεων σε βομβητές και κινητά σε μέλη της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Είπε ακόμα ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκρηξη των συσκευών επικοινωνίας την Τρίτη και περισσότερα από 150 νοσοκομεία περιθάλπουν τα θύματα, με τραυματισμούς κυρίως στο πρόσωπο, τα χέρια και το στομάχι.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατηγόρησε το Ισραήλ για το μπαράζ των εκρήξεων τηλεειδοποίησης (βομβητές), λέγοντας ότι θα λάβει τη «δίκαιη τιμωρία του», σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τις εκρήξεις από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε προηγούμενη δήλωσηότι δύο από τους μαχητές της και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν καθώς «εξερράγησαν οι τηλεειδοποιητές που ανήκαν σε υπαλλήλους διαφόρων μονάδων και ιδρυμάτων της Χεζμπολάχ».

Ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η έκρηξη των τηλεειδοποιητών ήταν η «μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας» που έχει βιώσει η οργάνωση από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πληροφορίες θέλουν να έχει τραυματιστεί και ο πρεσβευτής του Ιράν στη χώρα. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, o πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο, Μοτζτάμπα Αμανί, τραυματίστηκε από τις συντονισμένες εκρήξεις, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Δεν ήταν σαφές εάν ο Αμανί βρισκόταν κοντά σε άτομο που μετέφερε έναν από τους βομβητές ή έφερε πάνω του ο ίδιος. Αργότερα αναφέρθηκε από το Al Jazeera, επικαλούμενο πηγές αραβικών μέσων ενημέρωσης, ότι τα τραύματά του ήταν «επιφανειακά».

Ο στρατιωτικός και εμπειρογνώμονας Joseph Nassar είπε στo Sky News Arabia ότι «μολύνθηκε» το λογισμικό των συσκευών με ιό, που είχε σαν αποτέλεσμα τη λειτουργία τους με ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα και ως συνέπεια την έκρηξη της μπαταρίας.

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτές τις συσκευές και προετοιμάστηκε για αυτήν την επιχείρηση εδώ και πολύ καιρό», όπως ισχυρίστηκε.

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This