Κατολισθήσεις στο Μεξικό: Στους 15 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης

Must Read

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φονικών κατολισθήσεων στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, η πρώτη από τις οποίες έγινε το Σάββατο (14/09) και έχει επίσημο απολογισμό εννέα νεκρούς, ενώ η δεύτερη έγινε προχθές Δευτέρα και προκάλεσε έξι θανάτους, γνωστοποίησαν οι αρχές.

 

Η πρώτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σε κοινότητα στον δήμο Χιλοτσίνγκο, στην πολιτεία του Μεξικού, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. «Ανασύραμε εννιά πτώματα» και «τρεις άνθρωποι διασώθηκαν», τόνισε ο εθνικός συντονισμός της πολιτικής προστασίας (CNPC) σε ανακοίνωσή του.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έκαναν λόγο περί θανάτου νηπίου τριών μηνών το Σάββατο. Η πολιτική προστασία δεν διευκρίνισε αν συμπεριλαμβανόταν στον απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Συνολικά, 132 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές και τις τοπικές αρχές. Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν σχεδόν 600 στρατιωτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Προχθές Δευτέρα (16/09), ισχυρές βροχές προκάλεσαν δεύτερη κατολίσθηση, που έθαψε σπίτι στην πόλη Ναουκάλπαν, επίσης στην πολιτεία του Μεξικού, γνωστοποίησε ο CNPC. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι έξι άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Μεξικό την περίοδο των βροχών, των τυφώνων και των κυκλώνων (γενικά μέσα Μαΐου-μέσα Οκτωβρίου), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η χώρα βρίσκεται εξάλλου σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα και, όπως κάθε χρόνο, οι αρχές οργανώνουν αύριο Πέμπτη (19/09) εθνική άσκηση για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού, στην επέτειο της καταστροφής της 19ης Σεπτεμβρίου 1985, όταν σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας κι άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ X @ChilangoCom

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This