Λίβανος Αποκάλυψη: Έτσι έγινε το πιο παρανοϊκό χτύπημα στην ιστορία της Μοσάντ – Βίντεο από τις εκρήξεις

Επιχείρηση βγαλμένη από ταινία του Hollywood

Must Read

Η πασίγνωστη πλέον επιχείρηση Mossad Pager, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό χιλιάδων και τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στον Λίβανο, όταν εξερράγησαν ταυτόχρονα οι βομβητές πολλών μελών της Χεζμπολάχ, θα μείνει στην ιστορία ως ένα τρανό παράδειγμα για το πόσο καταστροφική μπορεί να γίνει η ανθρώπινη επινοητικότητα.

Οι διαβόητοι βομβητές (γνωστοί αλλιώς ως τηλεειδοποιητές ή beepers ή pagers) που ανατίναξαν ή τύφλωσαν 3.200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού πρεσβευτή στον Λίβανο, κατασκευάστηκαν στην Τσεχία. Η παρτίδα βομβητών αγοράστηκε στις αρχές Μαρτίου από πολίτη του Κατάρ με προορισμό παράδοσης τη Βηρυτό. Η κατασκευαστική εταιρεία, η οποία λειτουργούσε με άδεια από τη μητρική της εταιρεία στη Ταϊβάν, ανήκει σε Αμερικανό πολίτη εβραϊκής καταγωγής.

Οι πράκτορες της Μοσάντ απλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη για την επιχείρηση: Ισραήλ-ΗΠΑ-Ταϊβάν-Κατάρ-Λίβανος. Εξάλλου, η επιχείρηση διεξήχθη άψογα και τηρώντας το καθεστώς της μυστικότητας μέχρι τη στιγμή της έκρηξης της εκρηκτικής ουσίας PETN. Ο εκρηκτικός μηχανισμός και μια πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος που περιείχε κακόβουλο κώδικα προφανώς τοποθετήθηκαν αμέσως στο εργοστάσιο στη Τσεχία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν χωρίς να εντοπίσει κανείς τα εκρηκτικά και το λογισμικό από την Τσεχία στο Αμβούργο και από το Αμβούργο στον Λίβανο.

Οι βομβητές ήταν εξοπλισμένοι με αισθητήρες παρακολούθησης και η Μοσάντ μπορούσε να καθορίσει τις τοποθεσίες των μαχητών της Χεζμπολάχ και τις κινήσεις τους. 40 δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, οι βομβητές άρχισαν να ηχούν σε αυξημένη ένταση και να αυτοκαταστρέφονται. Η υπερβολική θέρμανση των gadget ξεκίνησε μια ώρα πριν την έκρηξη και ένα σημαντικό μέρος των μελών της οργάνωσης απομακρύνθηκε από τους βομβητές, αλλά πολλοί δεν το έκαναν αυτό, αποδίδοντάς την υπερθέρμανση στην αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Η παράτολμη επιχείρηση του Ισραήλ χρειάστηκε μήνες σχεδιασμού και τρομερό συντονισμό σε πολλές γωνιές του πλανήτη, επιπλέον η τεχνογνωσία και η επινοητικότητα της Μοσάντ την καθιστά από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις του πλανήτη, καθώς με μεθόδους που είναι φαινομενικά και απλές και παράτολμες πέτυχαν ένα πολύ σύνθετο και καλά σχεδιασμένο πλήγμα εις βάρος των θανάσιμων εχθρών τους.

Αναμένεται η απάντηση της Χεσμπολάχ, που έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για το χτύπημα των Ισραηλινών, και πολλοί φοβούνται πως θα οδηγήσει στην περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Μ.Ανατολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. “Μοσάντ την καθιστά από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις του πλανήτη”. Καλά το έγραψε το άρθρο: από τις πιο επικίνδυνες ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ του πλανήτη. Αυτό είναι.

  2. Σε καμμιά πενταετία δεν θα χρειάζονται πλέον πυροβόλα όπλα.
    Τα φονικά πλήγματα θα γίνονται από πολύ μακριά μέσω δεσμών ισχυρής ακτινοβολίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This