Σοκαριστική δήλωση Άδωνι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων!

Αντί να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος, επιλέγουν να επιβαρύνουν τους ασθενείς

Must Read

Σοκ και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ με τις εικονικές συνταγογραφήσεις και συγκεκριμένα για το Ozempic που κατέληγε στα χέρια όσων ήθελαν απλώς να αδυνατίσουν, με αποτέλεσμα να είναι σε έλλειψη και να το στερούνται όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Άδωνις μίλησε για δικλείδες ασφαλείας και αναφέρθηκε σε σύστημα που θα λειτουργεί με sms, μέσω του οποίου ο ασφαλισμένος θα επιβεβαιώνει τη συνταγογράφηση. Μέχρι εδώ όλα καλά. Παράλληλα όμως ο υπουργός Υγείας που έχει καταφέρει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο ΕΣΥ, προανήγγειλε ότι για να γίνει η συνταγογράφηση κάποιου φαρμάκου, θα πρέπει ο γιατρός να παρουσιάσει στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις που θα δικαιολογούν τη χορήγηση του εκάστοτε φαρμάκου, κάτι το οποίο σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για όλους .

«Μέχρι τέλος του έτους, οι διαγνωστικές εξετάσεις θα είναι όλες σε ηλεκτρονική μορφή, θα έχουν συνδεθεί όλα τα διαγνωστικά κέντρα με τον ΕΟΠΥΥ και πλέον για να γράψει ο γιατρός στον ασθενή ένα συγκεκριμένο φάρμακο, θα πρέπει να ανεβάσει στο σύστημα εξετάσεις που να δικαιολογούν το νόσημα και επομένως την συνταγογράφηση του συγκεκριμένου φαρμάκου» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 και εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί την ταλαιπωρία και το επιπλέον κόστος που θα επιφέρει για τους ασθενείς και τους γιατρούς η συγκεκριμένη απόφαση εφόσον τεθεί σε εφαρμογή.




Επιβάλλεται να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για την συγκεκριμένη απόφαση που εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ασθενείς και επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι αντί να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος, επιλέγουν να ταλαιπωρήσουν περαιτέρω τους πολίτες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This