Το Κογκρέσο καλεί τον Μπλίνκεν να καταθέσει για το «κάζο» των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Καλείται να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μπάιντεν

Must Read

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε την Τετάρτη τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να παρουσιαστεί ενώπιον της στις 24 Σεπτεμβρίου σχετικά με τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν το 2021.

«Εάν ο υπουργός Μπλίνκεν δεν εμφανιστεί, ο πρόεδρος θα προχωρήσει αντ’ αυτού σε πλήρη εξέταση της έκθεσης της επιτροπής, η οποία θα συνιστά στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να κηρύξει τον υπουργό Μπλίνκεν σε περιφρόνηση του Κογκρέσου για παραβίαση δεόντως εκδοθείσας κλήτευσης», σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής. Η επιτροπή ήθελε προηγουμένως να εμφανιστεί ο Μπλίνκεν στις 19 Σεπτεμβρίου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Μπλίνκεν δεν ήταν διαθέσιμος να καταθέσει στις ημερομηνίες που πρότεινε η επιτροπή, αλλά πρότεινε «λογικές εναλλακτικές λύσεις».

Η επιτροπή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ερευνά εδώ και χρόνια τη θανατηφόρα και χαοτική απόσυρση από το Αφγανιστάν και η εμφάνιση του Μπλίνκεν την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των νομοθετών για ένα έντονα πολιτικοποιημένο θέμα θα γίνει μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ακολουθήσει μία καταστροφική εξωτερική πολιτική και έχει φέρει το χάος σε κάθε παρέμβαση της. Αφγανιστάν, Ουκρανία και Γάζα, μεγάλης κλίμακας τραγωδίες όπου οι ΗΠΑ, είτε δεν μπόρεσαν ούτε στο ελάχιστο να διαχειριστούν καταστάσεις, είτε φέρουν ενεργά ευθύνες για αυτές τις τεράστιες διεθνείς κρίσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This