Φεστιβάλ γαστρονομίας με την υπογραφή της Μαρίας Εκμετσίογλου

Ελληνες και Τούρκοι στο ίδιο τραπέζι!

Must Read

Υστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι στην παρθενική του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Φιλίας, Πολιτισμού και Γαστρονομίας του Φετιγιέ ανοίγει ξανά τις πύλες του για δύο ημέρες, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2024, στη νοτιοδυτική πόλη της Τουρκίας.

Με την Cigdem Karaca σε στιγμιότυπο από το περσινό φεστιβάλ

Η πρωτοβουλία της βραβευμένης σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου, που είχε στόχο να ενώσει τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με συνδετικό κρίκο τη γαστρονομία, καθώς και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της γης της Λυκίας, αγκαλιάστηκε από Τούρκους και Ελληνες, και φέτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τους δύο λαούς γύρω από το ίδιο τραπέζι. Καταξιωμένοι σεφ από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ακαδημαϊκοί από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ θα συναντηθούν στο μαγευτικό Φετιγιέ.

«Με την εθελοντική συνεισφορά φίλων σεφ, δημοσιογράφων και από τις δύο χώρες θα πραγματοποιήσουμε και αυτήν τη χρονιά το όνειρό μας. Πέρυσι είχαμε καλέσει τον Δήμο της Σύμης. Φέτος καλούμε τον Δήμο Μυτιλήνης» αναφέρει η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Αρωγός σε αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία στέκεται και αυτήν τη χρονιά ο δήμαρχος της πόλης Alim Karaca, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος που η περσινή γιορτή τείνει να γίνει θεσμός.

Μαρία Εκμεκτσίογλου

Τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράζεται και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Λυκίας, Çiğdem Karaca, συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ. «Με τη Μαρία (σ.σ.: Εκμεκτσίογλου) θέλουμε να ενώσουμε τις δυο μεριές του Αιγαίου με αγάπη, με φιλία και με τον πολιτισμό μας. Θέλουμε πάλι να καλέσουμε Ελληνες και Τούρκους στο ίδιο τραπέζι και να μοιραστούμε το ίδιο φαγητό» σχολιάζει η ίδια.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This