Δράμα: Τρεις συλλήψεις αρχαιοκάπηλων – Είχαν στην κατοχή τους πάνω από 60 αρχαιότητες

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ έχουν στραφεί στην εξακρίβωση των περιοχών όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές

Must Read

Πληθώρα αρχαίων αντικειμένων βρήκαν οι αστυνομικοί στις οικίες τριών ατόμων στην Δράμα, στην διάρκεια ερευνών. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ έχουν στραφεί πλέον στην εξακρίβωση των περιοχών όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τους τρεις αρχαιοκάπηλους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά 60 αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο κόσμημα, διάφορα μεταλλικά και λίθινα αντικείμενα, δύο ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους οι τρεις άνδρες αναζητούσαν κρυμμένους θησαυρούς, ενώ κατασχέθηκε και μία κυνηγετική καραμπίνα με επτά φυσίγγια, χωρίς άδεια κατοχής.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων κατά συναυτουργία και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας, για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να προσδιοριστεί ο τόπος στον οποίο βρέθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This