Δεν παραδίδει την έδρα ο Μάριος Σαλμάς που διεγράφη με fast track διαδικασία – «Ο Μητσοτάκης το αποφάσισε, όχι η επιτροπή»

«Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τα κόκκινα δάνεια»

Must Read

Με ακρόαση που διήρκησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και με μια επιτροπή που δεν γνώριζε καλά καλά για ποιους λόγους θα αποφάσιζε το αν θα διαγραφεί ή όχι ο βουλευτής της ΝΔ, διεγράφη τελικά ομόφωνα ο Μάριος Σαλμάς.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρμόδια Επιτροπή της ΝΔ (κ.κ. Δαβάκης, Μπούρας, Καλαφάτης, Καράογλου και Τραγάκης) βρίσκονταν και δύο εκ των οποίων είχαν συνυπογράψει την ερώτηση «κόλαφο» για τις πρακτικές υπέρ των τραπεζών, προς τον Κωστή Χατζηδάκη, και συγκεκριμένα oι Θανάσης Δαβάκης και Θεόδωρος Καράογλου.

Την ίδια στιγμή, πηγή που μίλησε στο newsbreak.gr, αποκάλυψε χαρακτηριστικά ότι την απόφαση έλαβε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι η επιτροπή δεοντολογίας έκανε απλά την εισήγηση. Ουσιαστικά «έδωσαν» τον Μητσοτάκη προκειμένου να μην «πέσει» πάνω τους η οργή  του λαού αλλά και των βουλευτών!

«Γιατί με διαγράφετε;» ρώτησε σύμφωνα με πηγές ο κ. Σαλμάς τα μέλη της Επιτροπής, για να πάρει την απάντηση ότι ήταν αίτημα του Μητσοτάκη και ότι οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ που ουσιαστικά τιμωρήθηκε επειδή ζήτησε να προστατευθούν οι πολίτες οι οποίοι παραμένουν έρμαια των τραπεζών και των funds με τις αλλαγές που ψήφισε η ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τα κόκκινα δάνεια».




Στη δήλωση του ο Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι δεν παραδίδει την έδρα: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα, προειδοποίησε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για τους πολίτες:  «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης σε δηλώσεις του είπε ότι «Ο κ. Σαλμάς, με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για ερώτηση που έκανε με συνάδελφους του, είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά» δήλωσε, ενώ για την διαγραφή του ανέφερε ότι «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές και σε σχέση με ό,τι προβλέπει η ΚΟ συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις».

Σημειώνεται ότι ευθεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του Μάριου Σαλμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατηγορώντας τον για… συκοφαντίες: «Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια, δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει απευθύνει ερώτηση, να παίρνει απάντηση και να επιμένει σε τηλεοπτικό σταθμό. Η συμπεριφορά για τη οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμία άλλη συμπεριφορά βουλευτή ΝΔ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συντακτών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ότι έχω πεί τό έχω κάνει.
    Ακολουθώ την ευθεία γραμμή και σιχαίνομαι την τεθλασμένη.
    Εγώ είμαι του λίγου και του ακριβούς, αυτό που λέω θα γίνει και αυτό που λέω θα το κάνω.
    Έτσι και ανοίξει κανείς το στόμα του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου.
    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
    Πίσω ψευτόμαγκεεεες
    Θα σας πάω μέχρι τέεελους 😁

  2. Αν η σαβούρα που έγραψες κατά του Σαλμά αλήθευε, λές να ντρεπόταν ο Παυλάκης ο Μαρινάκης να του την σφυρίξει;

    Α να χαθείς βρε αυριανιστή. 🥰

  3. Τα κατευθυνόμενα τρολ έπιασαν αμέσως δουλειά, αυτό είναι καλό, το σύστημα πονάει και κάνει βρώμικη αντεπίθεση ως συνήθως. Κύριε Σαλμά συνεχίστε τις καταγγελίες, υπερασπιστείτε όσους σας ψήφισαν και μείνετε με το κεφάλι ψηλά που δεν συμμετέχετε με την σιωπή σας στα εγκλήματα που διαπράττονται. Τώρα πέφτουν οι μάσκες όλων.

  4. να βγείτε με επερωτηση εντός ΝΔ για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ οπως είχε προαναγγείλει ο κος Σαλμάς… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ

  5. και ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ? ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΧΟΡΤΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ..

    Ο ΣΑΛΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΣΕ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.. ΑΠΟΛΥΤΟ.. ΟΛΟΣΩΣΤΑ… ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΤΗ ΝΔ. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.. ΜΑΥΡΟ !!!!!

  6. η είδηση αυτή είναι του 2019, δεν γνωρίζω την έκβασή της, ίσως αν ξέρει κάποιος κάτι να μας διαφωτίσει. Εγώ μια ερώτηση θα κάνω: οι εισαγγελείς διαφθοράς ήταν πιωμένοι, ήταν χειραγωγούμενοι ή επινόησαν την ιστορία από το μυαλό τους χωρίς στοιχεία;

    Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου έλαβε διά των συνηγόρων του ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς που έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρονται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2015-2016.

    Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Η υπόθεση αφορά συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για αρθοροσκοπήσεις, με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του κ. Σαλμά, προς τα οποία συνταγογραφούσε αρθροσκοπήσεις ο ελεγχόμενος που φέρει την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού. Από τα 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, 543 φέρεται να συνταγογραφήθηκαν από τον κ. Σαλμά και εμφανίζουν παρατυπίες όπως έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου ή σφραγίδας του παρόχου υγείας. Επιπλέον η εν λόγω εξέταση φαίνεται να είχε υπερκοστολογηθεί ενώ σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται από ειδικούς ως μη απαιτούμενη καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση και με μαγνητική αρθρώσεων.

      • Τρολακι είστε εσεις κύριε που δεν ξέρετε να διαβάζετε. Σταματήστε να ψηφίζετε ΝΔ μπας και συνέλθετε. Και μακριά από τα τρένα. Γιατί όπως είπε κι ο υπουργός σας «τι θέλατε, να πει ο υπουργός ότι έχουν πρόβλημα τα τρένα και να μην κόβει κανένας εισιτήριο». Θέλετε βλάκες να σας κυβερνούν κι επειδή δεν έχετε επιχειρήματα βρίζετε.

        Αυτή είναι άλλη ανάρτηση μου για τον κο Σαλμα. «πολύ αργά για δάκρυα και μάλιστα κροκοδείλια. ολοι τους ξέρουν, όλοι τους ψήφισαν με χέρια και πόδια μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, όλοι τους βούτηξαν το χέρι στο βάζο με το μέλι. κι όταν χαλάει κάτι στη μοιρασιά βγαίνουν και καταγγέλουν. ωραίο παιχνίδι να διαπιστώνεις ας πούμε ότι καταστρέφεται ο κόσμος και να αποσιωπείς ότι εσύ συνετέλεσες καθοριστικά σε αυτή την κατάσταση. μου θυμίζει ο κος σαλμάς – πολυ μικρός και πολύ λίγος, όχι και ήρωας- τον πατροκτόνο που ζητάει την επιείκια του δικαστηρίου γιατί είναι ορφανός. να μην ψάξω τώρα και βρω δηλώσεις του για το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Κυριάκος».

    • και προς στιγμήν αμφέβαλλα για τις προθέσεις του!
      Κι αναρωτιόμουνα πως τον έπιασε άραγε ο πόνος για τους δανειολήπτες, αφού είχε ψηφίσει εναντίον τους!
      Αλλού με τρίβεις Μάρω (ή Μάριε) μου κι αλλού έχω εγώ τον πόνο!

    • Βρε γιουσουφακι του μιζοτακη πως και θυμήθηκες τώρα τις συκοφαντίες;;;;
      Όταν τον έβαζε η μαφία υποψήφιο δεν τα ήξερε;;;
      Για τις κλέψιες του Κούλη δεν θα πεις κάτι;;;
      Θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα φύγουν, το 151 δεν θα υπάρχει

      • Γιουσουφάκι κύριε ειναι πιθανόν να είστε εσείς. Αυτοί που βρίζουν τον Μιζοτακη όπως λέτε είναι κυρίως αυτοί που τον ψήφισαν χτες. Τώρα βέβαια για να σας κρατήσουν σαν τα πρόβατα στο μαντρί σας λένε ότι η παράταξη αλλοιώθηκε από τα παιδιά του Σημίτη και τους πασοκους που έβαλε στην κυβέρνηση το παλικάρι. σας. Καθίστε ήρεμα λοιπόν κύριε κι απολαύστε την ξεφτίλα σας.

      • Όχι δεν έχω μπερδέψει αρκετά τίποτα. Το ιδιωτικό του ιατρείο εμπλεκόταν και ο ελεγχόμενος ήταν ο κος Σαλμάς με την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού. Δεν είπα ότι ήταν υπουργός το 2015-16 επι Συριζα. Οπότε βγάλτε τις παρωπίδες από τα ματάκια και διαβάστε προσεκτικότερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This