Μ. Παγώνη: «Πρέπει να υπάρχουν γιατροί, προσωπικό, να εξυπηρετείται ο κόσμος»

«Οι αναμονές 8 ωρών δεν πρόκειται να μηδενιστούν»

Must Read

Αναφορά στο σκάνδαλο με τον ΕΟΠΥΥ, στην ιατρική κοινότητα, στα εμβόλια, αλλά και στην ανάγκη για αλλαγές στον τομέα της Υγείας, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αρχικά η ίδια έκανε λόγο για τις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν συνάδελφοί της σε μία σοβαρή ιστορία, όταν γνώριζαν πως υπήρχαν ελλείψεις φαρμάκων. «Για μένα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες», υποστήριξε, ενώ επεσήμανε πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες πειθαρχικών ελέγχων. «Αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες. Δεν μπορεί όλοι οι γιατροί να είμαστε ίδιοι», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι: «Για μένα είναι σημαντικό να βγουν τα ονόματα. Η διαφθορά βλάπτει την υγεια».

«Οι αναμονές 8 ωρών δεν πρόκειται να μηδενιστούν»

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στις αντοχές του υπουργείου Υγείας. «Οι αναμονές 8 ωρών δεν πρόκειται να μηδενιστούν», παραδέχτηκε, αλλά πρόσθεσε ότι οι υπουργοί πρέπει να στοχεύουν σε σημαντική μείωση. Μάλιστα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της τάξης στον τομέα της Υγείας. «Είναι τραγικό. Για μένα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες», είπε και συνέχισε:

«Η πρωτοβάθμια πρέπει να οργανωθεί. Πρέπει να υπάρχουν γιατροί, προσωπικό, να πηγαίνει ο κόσμος εκεί και να εξυπηρετείται».

Κλείνοντας, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης και την ανάγκη προετοιμασίας των ευπαθών ομάδων. «Το εμβόλιο πρέπει να το κάνουμε όλοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This